SMS μετακίνησης 13033:  Σαφείς οδηγίες για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.  Ουσιαστικά τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτα, ενώ ανέφερε πως: «Γίνεται πολύ συζήτηση για την ημέρα του Πάσχα. Για την μέρα αυτή ισχύει ότι και για τις υπόλοιπες ημέρες. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Ισχύουν τα ίδια μέτρα. Δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε συγγενείς και φίλους για επισκέψεις. Ως κοινωνία έχουμε δείξει μεγάλη ωριμότητα, η υγεία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, η αστυνομία θα συνεχίσει να παρεμβαίνει όταν δεν τηρούνται τα μέτρα».

Σημείωσε ότι «Θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι, το αρνί θα το ψήσουμε στο φούρνο. Θα πάμε φυσικά για γλυκά στο ζαχαροπλαστείο και στον φούρνο της γειτονιάς. Μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων. Εχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση. Το μόνο μας μέλημα είναι πως θα τηρήσουμε τα μέτρα». Ο ίδιος τόνισε πως η αστυνομία θα κάνει ελέγχους και θα πέσουν πρόστιμα και σημείωσε πως δεν υπάρχει επιλογή στο 13033 για επίσκεψη σε φίλους.

Όλοι οι κωδικοί για 13033

Στο forma.gov.gr παρέχονται όλες οι οδηγίες που αφορούν την απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού. Με το 13033 υπάρχει η δυνατότητα αποστολής δωρεάν sms. Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι.

Το SMS πρέπει να έχει την ακόλουθη μορφή:

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

 • 1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 • 2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 • 3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 • 4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
 • 5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 • 6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Οι βεβαιώσεις μπορεί να λαμβάνονται αυτούσιες από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr (διαθέσιμη από σήμερα αργά το βράδυ) και να συμπληρώνονται από τον πολίτη. Μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Βεβαίωση μετακίνησης για εργασία

Η βεβαίωση τύπου Α, που αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Μάλιστα περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος πρέπει να τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

13033: Γιατί μπορεί να δείτε μήνυμα χρέωσης

Αυτό που ισχύει είναι ότι η αποστολή και λήψη μηνυμάτων SMS στο 13033 που αφορά τη δήλωση μετακίνησης είναι δωρεάν. Αν εμφανιστεί η ειδοποίηση χρέωσης από το 13033 πάτησε στο «Αποστολή». Αν δεν μπορείς να στείλεις μήνυμα στο 13033, ενδέχεται να έχεις ενεργοποιήσει τη φραγή SMS σε 5ψήφια, από τις ρυθμίσεις του κινητού.

Για απενεργοποίηση:

 • Πήγαινε στις «Ρυθμίσεις»
 • Πάτησε στις «Εφαρμογές»
 • Επίλεξε «Δικαιώματα» ή «Ειδική Πρόσβαση» από το μενού στα δεξιά
 • Επίλεξε «Πρόσβαση σε SMS ειδικής χρέωσης» ή «Χρήση Προηγμένων Υπηρεσιών Μηνυμάτων Κειμένου»
 • Επίλεξε το «Ερώτηση» αν θέλεις να βλέπεις την ειδοποίηση ή «Να επιτρέπεται πάντα»

Οι ρυθμίσεις φραγής του κινητού δεν απενεργοποιούν τη φραγή δικτύου σε 5ψηφια που μπορεί να έχεις κάνει από το δίκτυο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις