Την δική του απάντηση σε όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του κορονοϊού δίνει ένας γιατρός, που δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Ο κ. Μάνος Καρράς είναι ακτινολόγος στο ΚΑΤ και ανάρτησε στο facebook δυο ακτινογραφίες που σοκάρουν.

Είναι δυο ακτινογραφίες του ίδιου ασθενή ο οποίος είναι 38 ετών καπνιστής και διαβητικός. Έχουν διαφορά 7,5 ωρών η μια από την άλλη. Όπως αναφέρει: «Η πρώτη ακτινογραφία είναι στην εισαγωγή ασθενή στις 12:00 περίπου. Είχε 98% οξυγόνο. Η δεύτερη είναι στις 07:30 επαναληπτική. Ο ασθενής είναι πλέον με μάσκα οξυγόνου.

Η κατάληξη της ανάρτησης απευθύνεται σε εκείνους που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Γράφει: «Δεν υπάρχει ιός».

Γιατρός για κορονοϊό: Τη μάσκα που αρνείσαι να φορέσεις, εμείς παρακαλάμε να έχουμε

Οι αναρτήσεις των γιατρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες περιγράφουν τον σκληρό αγώνα που δίνουν καθημερινά με τον ιό όλο και πληθαίνουν. Είναι η δική τους προσπάθεια να πείσουν και τον τελευταίο αρνητή του ιού.

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει viral η ανάρτηση του ακτινολόγου του ΠΑΓΝΗΕυθύμη Φασουλάκη με αφορμή τη χρήση μάσκας και τον κορονοϊό. Ο κ. Φασουλάκης έπειτα από μία δύσκολη βάρδια στο νοσοκομείο αναφοράς στην Κρήτη για τον κορονοϊό φωτογραφίζεται και αναρτά την εικόνα στο facebook, όπου είναι εμφανέστατα τα σημάδια της μάσκας στο πρόσωπό του.

Ο ίδιος στην ανάρτησή του αναφέρεται στη σπουδαιότητα της μάσκας λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η μάσκα που κάποιοι αρνούνται να φορέσουν «εμείς παρακαλάμε να έχουμε κάθε μέρα ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια».

Τι γράφει στην ανάρτηση του: 

Ιστορίες εφημερίας Vo.38

Και κάπου ανάμεσα σε διχασμούς των πολιτικών μας για τα μέτρα, άρνησης μερίδας πολιτών στη χρήση μάσκας, αναπαραγωγή από “δημοσιογράφους” θεωριών για γέλια, σήμερα όπως και κάθε μέρα, εκατοντάδες συνάδελφοι μου στην 1η γραμμή, σε όλη την Ελλάδα για 8,10,12,15 ώρες, έχουν εικόνα όμοια και χειρότερη από τη δική μου…
Από τη χρήση μάσκας, που κάποιοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν, αλλά που εμείς παρακαλάμε να έχουμε κάθε μέρα ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια.

Φαντάσου -εσύ που αρνείσαι τη χρήση μάσκας- πως εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με υπόπτους και θετικούς ασθενείς, έχουμε αυτή και χειρότερη εικόνα κάθε μέρα, από την πολύωρη χρήση της μάσκας και πολλαπλασίασε το επί 10,15,20 φορές.
Όσοι δηλαδή και οι ασθενείς μας που θα χρειαστούν τη βοήθεια μας.

Όμως δε γκρινιάζουμε!
Δεν αντιδρούμε!
Δεν διαμαρτυρόμαστε!

Αντίθετα, ξέρεις τι ανακούφιση νιώθουμε όταν έχουμε τον εξοπλισμό μας, τις στολές, τα γυαλιά και τις μάσκες μας για να μπούμε σε περιστατικό και κυρίως όταν τα βγάζουμε και όλα έχουν γίνει σωστά και με ασφάλεια;

Κάθε φορά που εσύ φοράς τη μάσκα σου:
Προστατεύεις τον εαυτό σου
Τους αγαπημένους σου
Τους γύρω σου
Βοηθάς και εμάς, ώστε να μην έχουμε αυτή την εικόνα…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις