Σειρά ερωτημάτων θέτει σήμερα « Η Εφημερίδα των Συντακτών» για τον κ. Θεοδόση Μούγιο.  Ο ίδιος φέρεται ότι έχει οριστεί ως εμπειρογνώμων στην διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων αλλά και αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής αξιολόγησης που θα ελέγχει εάν πληρούνται τα βασικά κριτήρια επιλογής και θα εισηγείται στον Υπουργό Εσωτερικών την ένταξη ή μη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης τις εκάστοτε πράξεις που κατατίθεται από τους δήμους και τις περιφέρειες.

Δηλαδή θα εισηγείται για την ένταξη ή την απόρριψη των έργων στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης το οποίο θα χειριστεί 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ διασφαλισμένους Πόρους και περίπου 5.000 έργα.

Για το ίδιο θέμα ο πρώην Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τα εξής:

Την προσοχή σας παρακαλώ. Είναι φανερό πλέον πως δεν έχουμε να κάνουμε πια με πολιτικούς απατεώνες αλλά και με παραβάτες του συνόλου του ποινικού κώδικα. Ναι αυτού του καινούργιου.
Εξηγούμαι. Ο κύριος Θεοδόσης Μούγιος είναι ένας πολυτάλαντος νέος που αφού αποτάχτηκε από την ελληνική αστυνομία με κατηγορίες που απλώνονται στα 3/4 του ΠΚ βρήκε την τύχη του στην Ελληνική Κυβέρνηση. Ο υπουργός Εσωτερικών τον διόρισε στην επιτροπή αξιολόγησης έργων του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Στην ιστοσελίδα της Βουλής εμφανίζεται ως νομικός σύμβουλος του υπουργείου για το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλα επείγοντα ζητήματα» και ως ειδικός σύμβουλος για το νομοσχέδιο «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ».

Αφού αντιγράψω μερικά από τα κακουργήματα για τα οποία αποτάχθηκε από την αστυνομία θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα εδώ μια και δεν έχω κάπου αλλού να τα θέσω.
Ο κύριος Μούγιος λοιπόν αποτάχθηκε για τέλεση ή η απόπειρα τέλεσης εγκλημάτων σε βαθμό κακουργήματος και η τέλεση ή απόπειρα τέλεσης των εγκλημάτων, Αντίστασης (Άρθρο 167 Π.Κ.), ελευθέρωσης φυλακισμένου από πρόθεση (Άρθρο 172 παρ.1 Π.Κ.), εγκληματικής οργάνωσης (Άρθρο 187 Π.Κ.), παραχάραξης (Άρθρο 207 Π.Κ.), πλαστογραφίας (Άρθρο 216 Π.Κ.), πλαστογραφίας πιστοποιητικών (Άρθρο 217 Π.Κ.), πλαστογραφίας και κατάχρησης ενσήμων (Άρθρο 218 Π.Κ.), υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης (Άρθρο 220 Π.Κ.), υπεξαγωγής εγγράφου (Άρθρο 222 Π.Κ., υπόθαλψης εγκληματία (Άρθρο 231 Π.Κ.), παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας (Άρθρα 235-236 Π.Κ.), κατάχρησης εξουσίας (Άρθρο 239 Π.Κ.), παράνομης βίας (Άρθρο 330 Π. Κ.), εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εγκλημάτων οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (Άρθρα 336 έως 353 Π.Κ.), συκοφαντικής δυσφήμησης (Άρθρο 363 Π.Κ.), παραβίασης απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας (Άρθρο 370 Α` Π.Κ.), κλοπής (άρθρο 372 Π.Κ.). Μη κουράσω γιατί έχει άλλα τόσα.
Κατόπιν τούτου ερωτώ ο αφελής, κύριε Θεοδωρικάκο:

1)με ποιες διαδικασίες προσελήφθει ο κύριος Μουγιος στο υπουργείο εσωτερικών
2) σε τι θέση διορίστηκε ο κύριος Μούγιος και ποιες είναι η αρμοδιότητες του
3) από ποια υπηρεσία αμείβεται και ποια είναι η αμοιβή του.
4) πώς είναι να δυνατόν να κυκλοφορεί ο κύριος αυτός ελεύθερος αλλά και να κάθεται στα υπουργικά έδρανα της Βουλής.
5) θα παραιτηθείτε από τη θέση σας καθώς αποδεικνύεται πως σε γνώση σας έχετε προσλάβει κάποιον που αποδεδειγμένα είναι ποινικός παραβάτης.

Τέλος ερωτώ κάτι ακόμα περισσότερο αφελές, υπάρχει κάποιος εισαγγελέας που να θίγεται από τα παραπάνω: Το ΦΕΚ της απόταξης Μούγιου http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html…

Στη φωτογραφία που είναι από τη Βουλή ο κύριος απότακτος κάθεται πίσω από τον υπουργό και υφυπουργό Εσωτερικών (ως νομικός σύμβουλος). Επίσης σας δίνω και το έγγραφο της βουλής καθώς και τον διορισμό του ως μέλος της επιτροπής αξιολόγησης.
Κανονική σπείρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις