Η λογική του «ρουσφετιού» μέσω των «συμβολικών εμβολιασμών» επιβιώνει στην Ελλάδα και σε καιρούς πανδημίας και μάλιστα από τον Κωνσταντίνο Συρίγο, καθηγητή Παθολογίας – Ογκολογίας στο «Σωτηρία».

Συγκεκριμένα, μέσα από την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ διαμεσολαβεί, όπως ο ίδιος αναφέρει, στο υπουργείο Υγείας για να εμβολιαστεί άμεσα το διδακτικό ερευνητικό προσωπικό και οι ομότιμοι καθηγητές της σχολής.

Οι επίμαχες επιστολές

Συγκεκριμένα σε επιστολή του, με παροχή λεπτομερειών για την προσέλευση των συναδέλφων του στον εμβολιασμό, εξηγεί ότι βρίσκεται «στη διαδικασία παραγγελίας των εμβολίων και αναμένεται ο εμβολιασμός των μελών ΔΕΠ να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 11/01/2021». Προαναγγέλλει δε την αποστολή εντός της εβδομάδας αναλυτικών οδηγιών για τη διαδικασία και τα ραντεβού και στη συνέχεια επισυνάπτει τη λίστα των 101 μελών ΔΕΠ.

Το σχετικό e-mail με θέμα: «ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» του υποψηφίου προέδρου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, έλαβαν νωρίς το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου έκπληκτοι άπαντες οι πανεπιστημιακοί. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Κ. Συρίγος, η σχετική απόφαση ελήφθη «σε συνεννόηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών κα Μαρία Θεοδωρίδου, τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτη Στάθη και τον Διοικητή του Γ.Ν. Αθηνών “Η Σωτηρία” κ. Σωκράτη Μητσιάδη».

Πηγή ΕφΣυν.

Σε δεύτερο e-mail που απέστειλε προς τα μέλη ΔΕΠ της σχολής, θυμίζει την υποψηφιότητά του για τις επικείμενες εκλογές, δηλώνει ότι δέχεται «πόλεμο και πιέσεις» για την απόφασή του «να αναλάβει το Νοσοκομείο “Η Σωτηρία” τον εμβολιασμό όλων των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής από το Campus στο Γουδή», επιμένοντας ότι είναι πάντα «σε συνεννόηση με τον κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, την κα Μαρία Θεοδωρίδου, τον κ. Παναγιώτη Στάθη και τον κ. Σωκράτη Μητσιάδη».

Σύμφωνα με τον Κ. Συρίγο, «το Νοσοκομείο μας θα αναλάβει τον εμβολιασμό όλων των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής από το campus στο Γουδή», ενώ «επίσης θα ληφθεί μέριμνα να εμβολιαστούν στο νοσοκομείο “Η Σωτηρία” και όλοι οι ομότιμοι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής»

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των πανεπιστημιακών, ο καθηγητής-υποψήφιος προτάσσει τα επιχειρήματα ότι «επιβάλλεται η ισότιμη μεταχείριση όλων των μελών της Ιατρικής Σχολής» και ότι «οι συνάδελφοι καθηγητές θα αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση από όλη την κοινωνία». Ο περίφημος «συμβολισμός», που κόπηκε λόγο αντιδράσεων από την κυβέρνηση, ο καθηγητής τον επαναφέρει.

Η εργαλειοποίηση του εμβολιασμού, που δεν είναι ούτε νόμιμη ούτε ηθική, με στόχο να εκλεγεί στην προεδρία της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ενόχλησε ήδη αρκετούς πανεπιστημιακούς.

Η πράξη του αυτή ακυρώνει την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σύμφωνα με την οποία προηγούνται υγειονομικοί και ηλικιωμένοι. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η 1η Υγειονομική Περιφέρεια έχει εγκρίνει τους εμβολιασμούς αυτούς;

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις