Ο γιατρός ακτινολόγος, επικουρικός επιμελητή και πρόεδρος εργαζομένων του Αγίου Σάββα, Κώστας Καταραχιάς, σε προηγούμενο χρόνο έτυχε σκόπιμης μετάθεσης.

Συγκεκριμένα όταν βγήκε στην επιφάνεια ότι η διοικήτρια του νοσοκομείου ζητούσε ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) εναντίον τριών γιατρών του νοσοκομείου επειδή αρρώστησαν από κορονοϊό, μετά από κινητοποίηση των εργαζομένων, ο πρόεδρος τους, Κώστας Καταραχιάς μετά από λίγες ημέρες μετατέθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Όπως σχολίασε τότε και ο ίδιος, «Ο Άγιος Σάββας έχει μεγάλη ανάγκη ακτινολόγων, σε μία ΜΕΘ είναι αχρείαστη σχεδόν η ειδικότητα. Την ίδια στιγμή που εγώ δεν είχα αντικείμενο εργασίας εκεί, οι συνάδελφοι μου στον υπέρηχο του Αγίου Σάββα υπέφεραν από τη δουλειά που φορτώθηκαν από την απουσία μου». Και έκανε λόγο για εκδικητική μετάθεση.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

«Μετά την εκδικητική μετακίνηση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς ενημερώθηκε πως η παράταση της σύμβασής του θα έχει ισχύ μόνο ως τον Μάρτιο 2021, που λήγει η εντολή μετακίνησής του και όχι ως 31/10/2021 όπως ισχύει για όλους τους επικουρικούς μετά από πρόσφατη σχετική νομοθετική ρύθμιση».

Επίσης η ΟΕΝΓΕ σημειώνει:

«Αποδεικνύεται περίτρανα άλλη μια φορά πως η αναγκαστική μετακίνηση ενός  Ακτινολόγου σε ΜΕΘ (!) άλλου νοσοκομείου, δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως «υπηρεσιακή ανάγκη» αλλά αποτελεί ξεκάθαρα ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ.
Μάλιστα, είναι σαφές πως αυτό που «ενόχλησε» περισσότερο ήταν η πρόσφατη αγωνιστική δράση για την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να διατάσσει «ΕΔΕ» ενάντια σε γιατρούς και άλλους υγειονομικούς του νοσοκομείου επειδή αρρώστησαν από COVID πάνω στο καθήκον, σε μια καταγέλαστη προσπάθεια η διοίκηση να αποσείσει τις δικές της σοβαρότατες ευθύνες για την διασπορά της επιδημικής νόσου σε ογκολογικούς ασθενείς.

EUROKINISSI

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι αυταρχικές ενέργειες ενάντια στον συνάδελφο. Να δοθεί η παράταση θητείας ως 31/10/21 όπως προβλέπει ο νόμος για όλους τους επικουρικούς. Να ανακληθεί η εκδικητική μετακίνηση και να επιστρέψει στο τμήμα του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου είναι τοποθετημένος και όπου υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες για την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.
  • Να ανακληθούν άμεσα οι μετακινήσεις όλων των εργαζομένων και να επιστρέψουν στον «Άγιο Σάββα»»
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις