Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία διακρίνεται το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε ο πίνακας που εκλάπη το 2012 από την Εθνική Πινακοθήκη.

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε η επίσημη ενημέρωση για τους δύο κλεμμένους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη Λίνα Μενδώνη.

Τι δήλωσε η Μενδώνη

«Ο πίνακας έχει ιδιαίτερη αξία για τον ελληνικό λαό καθώς τον αφιέρωσε ο ίδιος ο ζωγράφος με ιδιόχειρη αφιέρωση στον ελληνικό λαό για την αγώνα του. Ήταν αδύνατον ο πίνακας αυτός να πουληθεί ή να εκτεθεί πουθενά. Ήταν σαφές ότι ήταν προϊόν κλοπής. Η Πινακοθήκη έκλεισε λίγο μετά την κλοπή για να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανακαίνισής της» εξήγησε από την μεριά της η υπουργός Πολιτισμού.

«Η Πινακοθήκη επουλώνει το μέγιστο τραύμα της. Το έργο επιστρέφει σε ένα νέο μουσείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Από το 2012 η αστυνομία δεν σταμάτησε την έρευνα για τον εντοπισμό του πίνακα. Και προσωπικά και εκ μέρους της Εθνικής Πινακοθήκης ευχαριστώ πολύ» συνέχισε η κ. Μενδώνη.

Εκτός από τους δύο πίνακες που βρέθηκαν, από την Εθνική Πινακοθήκη είχε κλαπεί ένα ακόμη έργο και συγκεκριμένα ένα σχέδιο θρησκευτικής απεικόνισης του Ιταλού Γουλιέλμο Κάτσια για το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα από την αστυνομία .

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις