ΣΥΡΙΖΑ: Τα ημιτελή έργα του Φαληρικού Όρμου και το σημείο που «βούλιαξε» το λεωφορείο της ΟΣΥ επισκέφθηκαν σήμερα αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση που επικράτησε από την κακοκαιρία αλλά και την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων.

Την αυτοψία πραγματοποίησαν οι βουλευτές Β3ʼ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μουζάλας και Ραλλία Χρηστίδου, μαζί με τον διευθυντή της Κ.Ο. του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλο. Στο σημείο συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», Θοδωρή Ψαλιδόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Καλλιθέας, Θοδωρή Παπαθανασόπουλο και Ελένη Αυγερινού, τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής», Χρίστο Καραμάνο.

«Η κακοκαιρία απογύμνωσε την ανεπάρκεια της περιφερειακής διοίκησης Πατούλη» τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι Ν. Παππάς, Θ. Φωτίου, Γ. Μουζάλας, Γ. Μπαλάφας, Ρ. Χρηστίδου και Θ. Θεοχαρόπουλος.
Όπως επισημαίνουν «τα κύρια αντιπλημμυρικά έργα, που συνοδεύουν τις οδικές παρεμβάσεις στον Φαληρικό Όρμο, εδώ και δύο χρόνια σέρνονται. Το μεγάλο αντιπλημμυρικό κανάλι, μέρος της β’ φάσης των εργασιών στην περιοχή, που θα μπορούσε να «αποσυμφορήσει» την κατάσταση, δεν λειτουργεί. Κι αυτό διότι δεν παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως προβλεπόταν».

Τονίζουν ότι οι ευθύνες του αναδόχου και της περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες. «Έχουμε επισημάνει την κωλυσιεργία στην εκτέλεση του έργου, αλλά και την αλλαγή του σχεδιασμού της β’ φάσης του από τον κ. Πατούλη ήδη από τον Νοέμβριο του 2020» αναφέρουν οι βουλευτές. «Με επιτόπια επίσκεψή μας στα έργα, έχουμε αναδείξει τις ανησυχίες των δήμων της περιοχής και των τοπικών κοινωνιών».

Υπογραμμίζουν ότι «η Αττική είδε εχθές ένα λεωφορείο να βυθίζεται, μαθητές να απεγκλωβίζονται από αίθουσες σχολείων με θρανία – γέφυρες και περιουσίες πολιτών να πνίγονται. Δύο χρόνια τώρα τα αντιπλημμυρικά έργα σέρνονται, τα φρεάτια και τα ρέματα παραμένουν ακαθάριστα.
«Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…» καταλήγουν στην κοινή τους δήλωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις