Ψηφίζεται κάποιος νέος εκλογικός νόμος σήμερα. Ποιός όμως να ασχοληθεί μαζί του; Ούτε καν ο υπουργός Εσωτερικών που τον εισηγείται. Περισσότερο τον απασχολεί να διαψεύδει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Η κ. Απλή Αναλογική είναι εδώ, και γι’ αυτήν θα μιλούν όλοι. Σταθερή, Πρέπει να μαζευτούν 200 και να την πετροβολήσουν για να φύγει.

Όπως η γυναίκα στην ταινία «Όστρια,το τέλος του Παιχνιδιού» του 1984 η κ. Απλή Αναλογική μπήκε στην ρουτινιάρικη πολιτική ζωή που διανύουμε ένα ζεστό Ιούλιο. Το 2016. Με την αίγλη του ανεκπλήρωτου που κάποτε εκπληρώθηκε. Έτσι γρήγορα βρέθηκαν αυτοί που την εξύμνησαν κι εκείνοι που την καταράστηκαν.

Όμως και οι μέν και οι δε είναι αδύνατον να σταματήσουν να ασχολούνται μαζί της. Ζητά φωτιά για το τσιγάρο της και σπεύδουν ακόμη και οι «ταλιμπάν» της καπνο-απαγόρευσης. Έχει βλέπετε στην αύρα της ένα πανάρχαιο αφροδισιακό: Την προσμονή της εξουσίας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει μαζί της μετ-εφηβικά απωθημένα από το 1990. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (όχι ο φιλελεύθερος, ο άλλος) την έχει αποκαλέσει «ωρολογιακή βόμβα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται αν μπορεί η εν λόγω κυρία να οδηγήσει τα πράγματα εκτός ορίων

Η πρόεδρος του Κιν.Αλ την αρνείται και την αποκαλεί παρωχημένη. Αλλά την κρυφοκοιτάζει με νόημα.

Ο γραμματέας του Μέρα 25 την αποθεώνει.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ την εκτιμά, μα την θεωρεί επικίνδυνη και κρατά τις αποστάσεις του.

Με τον Βελόπουλο η κ.Απλή Αναλογική δεν μιλάει.

Η κ.Απλή Αναλογική είναι θηλυκό, κι ώς εκ τούτου δεν είναι άδολη.

Έχει πλαφόν 3% για να μην μπορούν όλοι να την πλησιάσουν. Κι οι μακρινοί μνηστήρες της ίσως να αποδειχθούν το μεγάλο της μυστικό.

Η πιθανότητα της ανατροπής των δεδομένων, είναι ένα σημαντικό μέρος της γοητείας της. Αν όχι το πιο σημαντικό.

Έως τότε κλέβει την παράσταση κάθε νύχτα. Πρωταγωνιστεί σε όλα τα (πολιτικά) όνειρα και σε όλους τους εφιάλτες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις