Δεν θα πάει κανείς υπουργός στο MasterChef 4. Ο τίτλος εξαπατά και φιλοδοξεί να εξάψει. Όπως τα πάντα στον χώρο του θεάματος.

Αν πήγαινε ένας υπουργός στο MasterChef, οι συνάδελφοι του στην κυβέρνηση και στο κοινοβούλιο θα το θεωρούσαν ευφυή κίνηση. Έναν τρόπο απεύθυνσης σε ευρύτερα τμήματα της κοινής γνώμης. Οι περισσότεροι θα τον ζήλευαν.

Σε αυτούς τους καιρούς ζούμε. Προβολή με κάθε τρόπο. Ακόμη κι αν το μέσο ακυρώνει πρόδηλα, τον σκοπό.

Πολλοί συνάδελφοι του υπουργου – θαμώνα στο MasterChef 4θα μιλούσαν για έκπτωση ηθών. Για υπερ-έκθεση. Για έλλειψη σοβαροτητας. Για πολλά ακόμη. Όμως θα έλεγαν ψέματα. Είναι διαπιστωμένο.

Το MasterChef 4 για έναν υπουργό θα ήταν αστεία υπόθεση. Είτε ξέρει να φτιάξει ένα φαγητό, είτε όχι.

Πόσο να δυσκολευθεί ένας υπουργός να πείσει τρείς κριτές όταν μπορεί να «μαγειρέψει» τροπολογιες που να ισορροπούν συμφέροντα … πέντε ΠΑΕ;

Γιατί να αποτελέσει πρόβλημα για έναν υπουργό το να επιβάλλει πως το δικό του έδεσμα είναι το καλύτερο; Η δουλειά του είναι να παρουσιάζει μειώσεις στο εισόδημα ώς αυξησεις. Όπως «υπαγορεύει» το περιεχόμενο του πορτοφολιού στον κάτοχο, θα επιδράσει και στην αίσθηση του ουρανίσκου.

Τι είναι «να στήσεις ενα πιάτο» όταν μπορείς να «στήσεις» μια ολόκληρη επιτροπή της Βουλής και μάλιστα με διακομματική σύνθεση;

Έγκυροι αναλυτές των φαινομένων τύπου «ριάλιτι» της τηλεοπτικής καθημερινότητας, υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους κριτές του MasterChef καταγράφεται ένας (ας μην αναφερθεί ποιός) με βιτριολικό χιούμορ και πολιτική θέαση των πραγμάτων.

Είναι το μόνο στοιχείο που θα δυσκολέψει έναν υπουργό. Όχι λόγω του χιούμορ. Οι περισσότεροι υπουργοί διαθέτουν. Θα τον δυσκολέψει το να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με μία basic αντίληψη των στρεβλώσεων της πολιτικής πραγματικότητας. Πόσο μάλλον με κάτι περισσότερο.

Οι περισσότερες πολιτικές κινήσεις που γίνονται, τελευταία, δεν αντέχουν ούτε σε στοιχειώδη ερωτήματα και κριτική.,,

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις