Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής των Ελλήνων για 25η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε χθες Τετάρτη 5/2 εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με την υπηρεσία αιμοληψίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς».

Όπως ανέφεραν και οι σχετικές αφίσες που είχαν τοιχοκολληθεί στο κοινοβουλευτικό μέγαρο εδώ και μέρες «την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου θα μπορούσε όποιος το επιθυμούσε από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι να δώσει αίμα το εντευκτήριο των βουλευτών, στο ισόγειο»

Οι υπάλληλοι, τελικώς συγκέντρωσαν δεκάδες φιάλες αίματος συναδέλφων τους και μόλις δύο βουλευτών της κ. Κεφαλογιάννη και του κ. Μπογδάνου. Δύο στους τρακόσιους!

Να δεχθώ ότι γενικά ο Φεβρουάριοςείναι πάντα δύσκολος για την αιμοδοσία, όπως με ενημερώνουν από το ΕθνικόΚέντροΑιμοδοσίας (ΕΚΕΑ),καθώς μειώνεται η προσέλευση αιμοδοτών στις υπηρεσίες καθώς λόγω της εποχικής γρίπης, αποκλείονταιαπό την αιμοδοσία όσοι νοσούν. Να υποθέσουμε ότι νοσούν από γρίπη καμιά διακοσαριά βουλευτές; Δύσκολο.

Αρνητικότατη εντύπωση μου προκάλεσε και το γεγονός πως ουδείς από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ή από τους τομεάρχες υγείας των κομμάτων δεν προσήλθε στην αιμοδοσία. Είμαι βέβαιος δεότι αν η αιμοδοσία γινόταν προεκλογικά, τουλάχιστον 298 βουλευτές κι άλλοι τόσοι συνεργάτες τους με ανοιχτές τις κάμερες των κινητώνθα ήταν στην ουρά για να δώσουν αίμα. Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για συλλογική αμέλεια και όχι για φόβο ήαπαξίωση του θεσμού της αιμοδοσίας.

Θα μου πείτε, τόσο «αίμα χύνεται» στο επιτελικό κράτος με το ποδόσφαιροκαι την Κουμουνδούρου με τα εσωκομματικά αυτές τις μέρες. Τι περίμενες. Καταθέτω λοιπόνπρότασηπρος τον πρόεδρο της Βουλής κ Κωνσταντίνο Τασούλα να διοργανώσει τέληΦεβρουαρίου που λογικά θα έχουμε μάθει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και τι θα γίνει με τα νεύρα τουκ. Σκουρλέτη,άλλη μία αιμοδοσία για να δώσει την ευκαιρία στους βουλευτές να προσέλθουν αυτή τη φορά και να συμβάλλουν με «10 λεπτά από το χρόνο τους».

Χωρίς κάμερες χωρίς λίστες και χωρίς δημοσιεύσεις καθώς και η λογική του παρόντος σημειώματος δεν έχει τη λογική προγραφών για το ποιοι είναι καλοί ήθαρραλέοι ποιοί είναιαιμοδότες ή μη. Δεν κάνει καλύτερο βουλευτή ή άνθρωπο τον Μπογδάνο ή την Κεφαλογιάννη το ότι έδωσαν αίμα αλλά μπράβο τους που πήγαν. Δεν μπορώ επίσηςνα μην παρατηρήσω βέβαια την πλήρη αναντιστοιχίατων εκπροσώπων του έθνους με το έθνος τους.

Τα τελευταία χρόνια σταθερά η Ελλάδα συλλέγει 550.000-580.000 μονάδες αίματος, εκ των οποίων πέρυσι το 63% προερχόταν από εθελοντές αιμοδότες, το 1,5% από τις Ενοπλες Δυνάμεις, το 4,5% από τον ελβετικό Ερυθρό Σταυρό και το 31% από το συγγενικό περιβάλλον ασθενών που χρειάζονται αίμα. Δηλαδή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και με 10 εκατομμύρια πληθυσμό πάνω από 10στους 300δίνουν αίμα κάθε χρόνο. Γράφοντας τις τελευταίες σειρές αυτού του σημειώματος έχω ανοιχτή την τηλεόραση και θορυβούμαι από έναν βουλευτή που συμμετέχει για πολλοστή φορά σε καυγά τηλεοπτικού πάνελ, υπέρ πίστεως και πατρίδος. «Ας τολμήσει ο Ερντογάν και Θα δώσουμε και το αίμα μας για την πατρίδα» λέει μεταξύ άλλων σηκώνοντας αυτάρεσκατο «μήλο του Αδαμ» πιο πάνω από τον κόμπο της γαλανής γραβάτας του. Δεν μου άφησε καμία αμφιβολία

ΥΓ. Απολογούμαιγια τον τίτλο με την παράφραση των στίχων του Ελύτη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις