Η τεχνολογία5G έχει μετατραπεί εδώ και ένα χρόνο σε μια «ασύρματηαρένα»μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Η Ουάσιγκτον προσπάθησε να καταστήσει την Huawei, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, «απαγορευμένη» από όσο το δυνατόν περισσότερες αγορές σε όλο τον κόσμο ως προς το θέμα του 5G. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν το ταξίδι του στο Λευκό Οικο γνώριζε ότι το 5G θα ήταν στην ατζέντα Τραμπ και αμερικανών αξιωματούχων.

Εδώ βέβαια στην Ελλάδα πιάνουμε τα μηνύματα των υπερδυνάμεων με τον δικό μας μοναδικό τρόπο και έτσι ο πρώτος θύλακας αντίστασης στο 5G παγκοσμίως καταγράφηκε στην Καλαμάτα με επιχειρηματολογία που θα ζήλευαν και τα «γεράκιατου Πενταγώνου».Οι ΗΠΑ λοιπόν, παράλληλα με το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας, υποστηρίζουν ότι η Huawei αντιπροσωπεύει κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, επειδή τα εργαλεία της θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το Πεκίνο για να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς. Μεταξύ μας πιο λογικό ακούγεται από τη στείρωση.

Η Huawei έχει επανειλημμένα αρνηθεί αυτόν τον ισχυρισμό. Πέρυσι, ο εικονιζόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump (που αυτή την εβδομάδα γεννήσανε και τα κοκόρια του με τα κατορθώματα Πελόσι και Δημοκρατικών σε απόγνωση)δήλωνε ότι «Οαγώνας για την τεχνολογία 5G πρέπει να κερδηθεί από την Αμερική». Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, όπως η Verizon και η AT & T, έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσουν τα δίκτυα 5G σε ολόκληρη τη χώρα αλλά είναι «πίσω» από του κινέζους μερικούς μήνες. Και εδώ έρχεται οκορoνοϊός
Η επιδημίακαταγεγραμμένα πλέονεπιβραδύνει την ανάπτυξη των δικτύων 5G της Κίνας, και αποδυναμώνειτην πρόοδο της βασικής εθνικής προτεραιότητας του ΠροέδρουΣι Τζινπίνγκ(Xi Jinping). Οι κινεζικές εταιρείες έχουν πει στους υπαλλήλους τους να παραμείνουν στο σπίτι τους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και για τηνεγκατάσταση των σταθμών βάσης.

Και αν στην Κίνα υπάρχει διαχείριση κρίσης στον υπόλοιπο πλανήτη τα ΜΜΕμε τον δυτικό τρόπο ενημέρωσης (κατά τον δυτικό τρόπο ζωής) «έβαλαντο χεράκι τους». Και τι δεν γράφτηκε και τι δεν ειπώθηκε. «Αρρώστησαν γιατί έτρωγαν νυχτερίδες», «Ο ιός ξεκίνησε από τον παγκολίνο», «Ο ήρωας γιατρός που βρήκε τον ιό πέθανε κατατρεγμένος»και άλλα πειστικά και μη διηγήματα που καλλιέργησαν μια παγκόσμια «κινεζοφοβία». Μόνο που δεν έγραψαν απευθείας ότι το 5Gφταίει για τον Κορονοϊό και προκαλεί το θάνατο πέρα από στείρωση και κατασκοπεία.

Απόλυτος θρίαμβοςτου «συναισθηματικού καπιταλισμού» που θα αναλύσω σε άλλο άρθρο. «Συναισθηματικός καπιταλισμός» που βρήκε την ενσάρκωση του στα παγκόσμια media τον τελευταίο μήνα τόσο στην υπόθεση τουΚορονοϊούόσο και στον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ που πούλησε κλικς και φανέλες των lakers σαν «ζεστό ψωμί»

Για να γυρίσουμε όμως στο σεμινάριο «Πως να κεφαλοποιήσεις τις συνέπειες μιας ασθένειας του αντιπάλου σου».Βιαστικά η Apple έκλεισε τα καταστήματά της σε όλη την Κίναδίνοντας σήμα ασφυξίας για την κινεζική οικονομία που πάντως με την ρευστότητα που έχει μπορεί να αντέξει για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Καταστήματα εντός της ίδιας χώρας μεν, που μπορεί όμως να απέχουν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από την την πόλη Γουχάν και τηνεπαρχίαΧουμπέι, χώρια που παραμένεις δυσνόητο πως μπορείς να κολλήσεις κάτι αγοράζοντας ένα iphone11 με 1500 ευρώ

Για να σας δώσω με αριθμούς το μέγεθος της καλλιεργούμενης υπερβολής διαβάστε.Η Κίνα με πληθυσμό ένακαι μισόδισεκατομμύριο ανθρώπους έχει 722 νεκρούς από τον Κορονοϊό, και η Ελλάδα με μόλις 10 εκατομμύριαπληθυσμό 38 νεκρούς από τη γρίπη όπου υπάρχει και το εμβόλιο. Και ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας κάνει έκτακτη σύσκεψη για τον Κορονοϊό και όχι για τη γρίπη.Τρομερά πράγματα. Νομίζω πως όποιος θέλει να σκεφτεί πέρα από τα προφανήκαταλαβαίνει. Ναι ο Κορονοϊός είναι επικίνδυνος, όπως είναι και ο Έμπολα, όπως είναι και ο SARS κλπ. Πιο επικίνδυνη όμως αλλά και χρήσιμη ενίοτε είναι η υπερβολή.Οπότε σταματώ το κείμενο εδώ, καθώς μεταξύ άλλων βασανίζομαι να βάζω κάθε τρεις και λίγο στο πληκτρολόγιο τα διαλυτικά στον Κορονοϊό

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις