Τροχαίο Γλυφάδα: Πριν μερικούς μήνες τα χείλη πολλών Ελλήνων έμεναν σχεδόν άλαλα από την πρωτοφανούς αγριότητας επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι. Οχι βεβαίως για τηβία που ασκήθηκε κατά των ύποπτων για διάπραξη αδικημάτων, αλλά για την πρωτοφανή βία που ασκήθηκε κατά του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του που μένουν σε διπλανό σπίτι από εκείνο που διεξαγόταν η επιχείρηση εκκένωσης από κατάληψη και που όπως αποδείχθηκε δεν είχαν καμία σχέση με την κατάληψη.

Αυτές τις ημέρες οι Ελληνες έζησαν το απίστευτο δράμα μιας οικογένειας που έχασε το 25χρονο παιδί της σε τροχαίο στη Γλυφάδα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου που κατά δήλωσή του τον παρέσυρε, τον άφησε στην άσφαλτο, τον εγκατέλειψε, εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε στην αστυνομία μετά την παρέλευση του αυτοφώρου. Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Κύριος πήγε, κύριος έφυγε από την τροχαία Ελληνικού.

Ο Δημήτρης Ινδαρές μετά τον ξυλοδαρμό του απότην αστυνομία

Την ίδια ώρα θυμάμαι τον σκηνοθέτη, τον κ. Ινδαρέ. Η αστυνομία μπήκεστο σπίτι του στο Κουκάκι και τον ξυλοκόπησε επειδή υπέθεσε ότι υπέθαλπε μια κατάληψη, αλλά τελικά απεδήχθη ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτή. Παρ' όλα αυτά και πριν αποδειχθεί η πλήρη αθωότητά του, τον είχαν παραμορφώσει από το ξύλο. Ο 40χρονος, όμως, που κατά δήλωσή του χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον 25χρονο όχι μόνο δεν έχει καμία επίπτωση έως τώρα, αλλά επί τρεις ημέρες ουδείς τον αναζήτησε και αυτό είναι το πιο εξωφρενικό.

Προφανώς δεχόμαστε ότι το δυστύχημα έγινε εξ αμελείας. Να δεχθούμε ακόμη και ότι η λανθασμένη αντίδραση του 40χρονου να εγκαταλείψει το θύμα του οφείλεται στο σοκ που όπως είπε υπέστη. Αυτό που δεν δικαιολογείται, όμως, με τίποτα είναι η αντίδραση της αστυνομίας που γνώριζε ποιος είναι καιεπί τρεις ημέρες δεν τον αναζήτησε για να τον συλλάβει όπως έπραξε με τον σκηνοθέτη και πράττει συνεχώς, ειδικά υπό το νέο της δόγμα για σκληρή στάση απέναντι σε αναρχικούς, αντιεξουσιαστές κ.λ.π. στοχοποιώντας περιοχές και κοινωνικές ομάδες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Τελικά ποιοι είναι πιο επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη; Οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές ή αυτοί που οδηγούν με ιλλιγγιώδη ταχύτητα, αλλά μπορεί να ανήκουν στην υψηλή κοινωνία και να κάνουμε και ολίγο τα στραβά μάτια; Και αν βλάπτουν και οι δύο τη Συρία εξίσου για να παραφράσουμε το στίχο του Καβάφη, δεν αντιμετωπίζονται εξίσου. Μήπως έχει να πει κάτι επ' αυτού ο κ. Χρυσοχοϊδης τον οποίο δεν ακούσαμε καθόλου αυτές τις ημέρες για την απάθεια της αστυνομίας μετά το θάνατο του 25χρονου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης σε αντίθεση με τα επεισόδια στο Κουκάκι, τα Εξάρχεια και άλλες περιοχές που ήταν λαλίλαστος και διαβεβαίωνε με σθένος και προς κάθε κατεύθυνση ότι ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν. Η πράξη δείχνει βέβαια ότι επιβάλλονται ανά περίπτωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις