( σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το βράδυ Τετάρτης και αφού είχε γραφτεί αυτό το άρθρο στο Μέγαρο Μαξίμου σκέφτονται να αποκλείσουν από τη συνάντηση με την νησιώτες τον περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη)

Γράφαμε πριν λίγες ώρες για τον μονόδρομο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και πως η όποια παρέκκλιση θα συνιστούσε στρατηγική ήττα. Αυτό που ακολούθησε όμως το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτηςμετά τους τραυματισμούς των αστυνομικών και την κυβέρνηση δια στόματος πρωθυπουργού να δηλώνει "επιμονή στο σχέδιο" την ώρα που άτακτωςυποχωρεί αποσύροντας τις αστυνομικές δυνάμεις, δεν έχει προηγούμενο.

Είναι δε θλιβεράφιλότιμες οι προσπάθειες μερίδας του Τύπου να χαρακτηρίσει "γενναία την απόφασητης υποχώρησης των αστυνομικών δυνάμεων" και να καταδικάσει τους κατοίκους επειδή δεν είναι αρκετά "φιλήσυχοι" απέναντι στα γκλομπ και τα δακρυγόνα.

Ή δε πρόσκληση του περιφερειάρχη Μουτζούρη αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό αμέσως μετά την απόφαση υποχωρήσης της Κυβέρνησης και τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων δύο ημερών φτάνεινα αποκτά μέχρι καισημειολογία.

Ο κ.Μουτζούρης θα μπορούσε να συναντήσει τον αρμόδιο για την αυτοδιοίκηση, Υπουργό Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο ή τον κ. Μηταράκη ή έστω κάποιον άλλον Υπουργό, όπως π.χ τον Υπουργό επικρατείας κ. Γεραπετρίτη (που πήρε το φορτίο του ποδοσφαίρου). Κι όμως όχι.

Το κυβερνητικό επιτελείο επέλεξε να συναντήσει τον κ. Μουτζούρη ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Αναρωτιόμαστε τι θα συζητήσουν και σε ποιο ύφος; Ηγιατί δεν το έκαναν αποτελεσματικά νωρίτερα δεδομένου ότι προέρχονται και από την ίδια πολιτική μήτρα.Ο κ. Μουτζούρης θα προσέλθει αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ως απόλυτος νικητής καιθεσμικός εκπρόσωπος μιας κοινωνίας που αντιστάθηκε και έτρεψε την κυβέρνηση σε άτακτη φυγή.

Μετά τα όσα τραγικά έχουνπροηγηθεί κάποιος θα έπρεπε να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό που προσέρχεται σε αυτή τη συνάντηση από μειονεκτική θέση. Εκτός αν όλοι οι χειρισμοί είναι δικής του έμπνευσης και θέλει να κλείσει αυτό τον φαύλο κύκλο με τον Μουτζούρη στο Μάξιμου μέχρι να ξαναμοιραστεί η τράπουλα στο καυτό θέμα που απειλεί την κοινωνική συνοχή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις