Η χρηματολαγνεία των δημόσιων λειτουργών που αντί να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετούσαν για δεκαετίες αυτό το υδροκέφαλο εχθρικό προς τον πολίτη κράτος και η ψηφοθηρία των πολιτευόμενων που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους, όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, παρέμεναν εν υπνώσει στους αρμούς της εξουσίας και τους "λύθηκαν τα χέρια" με την παλιννόστηση της μεταπολίτευσης στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αποσύρονται οι δυνάμεις καταστολής από τα ακριτικά νησιά μετά το επικοινωνιακό βατερλώ που δεν μπόρεσε να κρύψει, παρά την λογοκρισία από τα περισσότερα ΜΜΕ. Ακόμη και η ΕΡΤ, διέκοψε την σύνδεση στο μεσημβρινό δελτίο της Τετάρτης, για να μην ακουστούν οι αντιδράσεις των κατοίκων. Ευτυχώς για την δημοκρατία, υπάρχει διαδίκτυο και μέσα ενημέρωσης, που τιμούν ακόμη το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.

Ο λαός είναι πλέον πιο ενημερωμένος και υπάρχουν εναλλακτικές ώστε να πληροφορηθεί την αλήθεια. Δυστυχώς για τους σημερινούς ένοικους του μεγάρου Μαξίμου, η εμπειρία αντίστασης που πήραμε ως κοινωνία από την Κερατέα. τις Σκουριές και τους αγανακτισμένους, δεν αφήνουν περιθώρια να επαναλάβουν με την ίδια ευκολία τον πρωτογονισμό της επιβολής δια της βίας, των καταχραστικών νόμων που αντιστρατεύονται το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν μπορούν πλέον, χωρίς αντιδράσεις, να υπόσχονται κανονικότητα προεκλογικά και να στέλνουν γκλοπ μετεκλογικά. Για να "εφαρμοστεί ο νόμος" που ψήφισαν μεταξύ τους με την παροδική πλειoψηφία 158, εκλεγμένων μεν αλλά χωρίς την συναίνεση αυτών που εκπροσωπούν στην βουλή. Πόσο μάλλον όταν ασελγείς παρακάμπτοντας ακόμη και την βουλή με ΠΝΠ.Νόμοι χωρίς κοινωνική αποδοχή και καθολική εφαρμογή είναι κενοί νόμοι. ¨Ένα πολιτικό σχέδιο, που δεν μπορεί να μπει σε εφαρμογή, παρά μόνον με Στρατιώτες, δεν θα διαρκέσει πολύ¨έλεγε ο Bernard Shaw.

Παρά τις θετικές δημοσκοπήσεις, η εικόνα που έχουμε, είναι μιας κυβέρνησης αυτοκαταδικασμένης στην περιθωριοποίηση, στιγματισμένης για τον πολιτικό πρωτογονισμό της και ακροδεξιούς που αδυνατεί να τους αποβάλλει όπως είχε κάνει ο Κώστας Καραμανλής

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατόρθωσε να προκαλέσει πολεμική κατάσταση σε ακριτικά νησιά. Όχι με τους Τούρκους. Με νησιώτες και ΜΑΤ. Ολα αυτά για να κατασκευάσει στρατόπεδα συγκέντρωσης εκεί για να μη χάσει περισσότερες ψήφους στην ενδοχώρα. Όλα αυτά με τοπικούς άρχοντες από το δικό της κομματικό χώρο. Όλα αυτά με τους κατοίκους να είναι από την αρχή δεκτικοί στον διάλογο, τον οποίο απορρίπτει ο πρωθυπουργός για να μην τα χαλάσει με την ακροδεξιά πτέρυγα.

Για παράδειγμα το δημοτικό συμβούλιοΣάμουαποδέχεται μια δομή πρώτης υποδοχής, απογραφής και ταυτοποίησης με οριστική διακοπή λειτουργίας του ανοιχτού κέντρου, μια βάση διαλόγου, που δεν δέχθηκε να κάνει η κυβέρνηση. Έστειλε τα ΜΑΤ. Υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα που θα έπρεπε να είναι σε δομές προστασίας, άνθρωποι που έχουν πάρει ασυλία κι όμως τους κρατούν δέσμιους στα νησιά. Ακόμη και η "Εθνική Συντονίστρια για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα" που όρισαν, αποδείχθηκε ότι ήταν άλλη μια- αδρά πληρωμένη- αργομισθία για να πουλήσουν επικοινωνιακά στα δελτία των 8 ότι παράγουν έργο.

Ευτυχώς η κοινωνία έχει ακόμη αντισώματα και αντιδράει σε αυτό τον ευτελισμό της πολιτικής. Υπάρχουν υγιή τμήματα ακόμη και στο κυβερνών κόμμα που διαφοροποιούνται και που θέλω να πιστεύω θα θελήσουν – αν και νωρίς ακόμη – να σώσουν την πολιτική τους αξιοπρέπεια από τον κατήφορο της ηγετικής ομάδας. Όπως για παράδειγμα η ερώτηση βουλευτού της πλειοψηφίας προς τον υπουργό Προστασίας (;) τουΠολίτη ο οποίος από την μια απασχολεί δυνάμεις, drones και ελικόπτερα, για τρικάκια και μωρομάνες στα Εξάρχεια κι από την άλλη να έχουμε αλλεπάλληλα κρούσματα παραβατικότητας στην «Τριλογία της Αθήνας».

Ευτυχώς η πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη και κάποια στιγμή θα συναντήσει και τον Πρωθυπουργό όσο και να προσπαθεί να την αποφύγει δραπετεύοντας στα χιονοδρομικά κέντρα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις