Το κόμπιασμα και η συγκίνηση του εκπροσώπου του υπουργείου υγείας κ. Σωτήρη Τσιόδρα συγκίνησαν χθες το απόγευμα 21/3 και μένα αλλά και όλους τους Έλληνες. Θαρρώ πως αν γίνονταν μία δημοσκόπηση ενδεχομένως αυτή την ώρα να ήταν ο πιο δημοφιλής Έλληνας. Έχουμε δημοκρατία όμως και ουδείς είναι υπεράνω κριτικής. Ελπίζω δηλαδή να μην το άλλαξε και αυτό ο κορονοϊός.
Καθώς λοιπόν το πιο ενδιαφέρον μέρος της ημερησίας απογευματινής ενημέρωσης είναι αυτό μετά το τέλος, της τοποθετήσης και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά, των πέντε ερωτήσεων δημοσιογράφων που ακολουθούν και μεταδίδει μόνο η Δημόσια Τηλεόραση, κοντοστάθηκα στο σπίτι να τις παρακολουθήσω με προσοχή.
Μία συνάδελφος δημοσιογράφος ρώτησε λοιπόν τον κ. Τσιόδρα γιατί οι τόνοι του ήταν δραματικοίκαι εκείνος απάντησε προς έκπληξή μου όχι π.χ ότι συγκινήθηκε για την αναφορά του στην απώλεια γονέων, παππούδων και γιαγιάδων μας αλλάπως ο λόγος των δραματικών τόνων ήταν για να εμπεδώσει ο κόσμος το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι». Λίγες ώρες αργότερα σήμερα το πρωί της Κυριακής τον είδα έκπληκτος μέσα από το άρθρο που δημοσίευσε το flash.gr να ψέλνει σε μία εκκλησία που ναι μεν μέσα ήταν άδειαόπως προβλέπεται από την κυβερνητική απόφαση αλλά έξω να έχεικόσμο και μάλιστα αρκετό.


Μισό λεπτό. Και εγώ θέλω να πάω στην εκκλησία αλλά ακούω κάθε απόγευμα τον κ. Τσιόδρα να με συμβουλεύει συγκινημένος καιεναγωνίως να μείνω σπίτι. Πώς εκείνος κάνει το αντίθετο;
Και εγώ θέλω να μετακινηθώ σε ένα τόπο λατρείας και να συμμετάσχω, αλλά κάθε απόγευμα με δείχνουν με το δάχτυλο για να μη βγω έξω και καλά κάνουν. Η κριτική δεν είναι στον ψάλτη Σωτήρη Τσιόδρα. Είναι τιμή του και μπράβο του που ψέλνει. Όχι όμως τώρα, όχι όμως αυτός. Με άδεια μεν την εκκλησία αλλά δεκάδες πιστούς να συνωστίζονται μπροστά στις κάμερες και έξω από το ναό. Και είναι βέβαιο πως τώρα που μαθεύτηκε πώς ψέλνει τις Κυριακές, καθότι είναι και πολύ αγαπητός, την επόμενη Κυριακή θα έχει ακόμα περισσότερο τον κόσμο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Χριστού. Όταν μάλιστα οι εκκλησίες καθυστέρησαν να κλείσουν 10 μέρες εν μέσω πανδημίας.

Το πρωί ψάλτης εν μέσω συναθροίσης και το βράδυ "Μένουμε Σπίτι" με δάκρυα στα μάτια είναι καταστάσεις ασυμβίβαστες. Παρόλα αυτά εμείς θα περιμένουμε και θα μένουμε σπίτι, μακριά από τις εκκλησίες μας, τις συναθροίσεις και τους φίλους μας. Θα πηγαίνουμε μόνο στην εργασία μας, στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο. Για όσο μας το ζητά ο κ. Τσιόδρας.
Για όσο πρέπει μέχρι να περάσει αυτό το κακό «Μένουμε Σπίτι».