Ζούμε πλέον σε φοβερή δυστοπία. Τώρα ο Υπουργός Χ. απαγορεύει και τις υποθέσεις. Όποιος υποθέτει κάτι που ενοχλεί το υπουργείο του,  είναι άθλιος και αδίστακτος. Πόσο μάλλον αν αυτό που υποθέτουμε, αφορά ένα νέο άνθρωπος ο οποίος πέθανε μετά από νοσηλεία, αφού προηγουμένως υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από την αστυνομία.

Για να θυμίσουμε το συμβάν: άνδρες των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ έδειραν βάναυσα τον νεαρό, σπάζοντάς του 6 πλευρά και προκαλώντας θλάση στο συκώτι. Επίσης τον άφησαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τον βασάνισαν. Τους παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα σταγόνα, μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του,  να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν. Τον άφησαν μόνο όταν διαπίστωσαν πλέον πως έπρεπε να τον πάνε στο νοσοκομείο.

Για την εύλογη υποψία να είναι αιτία θανάτου ο ξυλοδαρμός, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η νεκροψία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατηγορεί, με το γνωστό πλέον αυταρχικό του ύφος, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ακόμα κι αν ο άνθρωπος δεν πέθανε από το ξύλο που έφαγε, η αντιμετώπιση του σοβαρού  ξυλοδαρμού του σαν κάτι μη επικίνδυνο, που δεν μπορεί να του έχει κοστίσει το θάνατο είναι απόδειξη της βαναυσότητας. Ούτε καν να δηλώσουν, έστω για να κρατήσουν τα προσχήματα, ότι θα διερευνηθεί ο συγκεκριμένος ξυλοδαρμός προκειμένου να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες. Αντ΄ αυτού φταίνε οι συνήθεις αυθάδεις. Και μετά σιωπή… Ούτε εισαγγελείς, ούτε οι δημοσιογράφοι «έγκριτων ΜΜΕ». Ησυχία…

Είχαν όμως τη σπιρτάδα να αντιδράσουν πιο γρήγορα κι απ’ τη σκιά τους μετά την πορεία της Πέμπτης, τα κανάλια, οι ειδικοί φρουροί, ο Υπουργός Χ. προκειμένου να αλλάξουμε θέμα συζήτησης. Και εντός λίγων ωρών έχουμε τα εξής δρώμενα:

  1. Μηχανοκίνητα ΜΑΤ κινούνται εναντίον των συγκεντρωμένων, μεταξύ αυτών και του ιστορικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελου Γκόγκογλου. Ο αστυνομικός του ΣΥΡΙΖΑ τους εξηγεί περί τίνος πρόκειται. Κι ας υπάρχει βίντεο που αυτό ακριβώς αποδεικνύει. Τα κανάλια βλέπουν απελευθέρωση κουκουλοφόρου.
  2. Η τρίχα των ειδικών φρουρούν σηκώνεται αστραπιαία και βγάζουν ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν τον αποτροπιασμό τους
  3. Ο Υπουργός ενημερώνει το φιλοθεάμον τηλεοπτικό κοινό ότι αστυνομικός είναι του ΣΥΡΙΖΑ
  4. Ο επικεφαλής της ομάδας ΔΡΑΣΗ κάνει μήνυση στον αστυνομικό του ΣΥΡΙΖΑ κι η εισαγγελέας κινεί άμεσα τη διαδικασία του αυτόφωρου και παραπέμπει το «όργανο» σε δίκη. Η δίωξη είναι καθαρά πολιτική και το σόου στημένο.

Και σήμερα, έρχονται κάποιοι και υποθέτουν ότι αυτός o θάνατος του νέου, πιθανό συνδέεται με ένα ακόμα ρεσιτάλ αστυνομικής βίας. Βλέποντας τις φωτογραφίες του αποθανόντα διαδηλωτή, να δείχνουν πόσο ανελέητα χτυπήθηκε επειδή διαμαρτυρήθηκε μαζί με άλλους πολίτες του Βόλου, για την καύση σκουπιδιών από την LAFARGE-ΑΓΕΤ.
Όταν πεθαίνει ένας πολίτης, δεν είναι δουλειά ενός Yπουργείου να αντιδικεί με site για τις αιτίες θανάτου. Παρ΄ όλα αυτή, η σοκαριστική γραπτή απάντηση της αστυνομίας, με ύφος και τόνο κυβερνητικού εκπροσώπου, βάζει τέλος σε κάθε υπόθεση. Διότι έτσι θέλει.
Ζούμε μεγάλες στιγμές, τόσο που φοβάμαι μην πέσουν και μας πλακώσουν.