Μεσούντος του θέρους, το δειλό come back του κορονοϊού έκανε την κυβέρνηση να αποφασίσει νέα μέτρα προστασίας των ανθρώπων. Πολύ ορθώς έπραξα, δεν είναι να τα θαλασσώνουμε επειδή είναι καλοκαίρι. Έκανε λοιπόν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε διάφορους χώρους όπου υπάρχει αυξημένη συνάθροιση, πέρα από τα taxi, τις συγκοινωνίες και τα super markets. Aνέφερε τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων και λιανικής, κομμωτήρια κ.λπ.

Η παρατήρηση είναι ότι σε ένα συνοικιακό κομμωτήριο, δεν μαζεύονται τόσοι όσοι μαζεύονται Κυριακή στην εκκλησία. Παρ΄ όλα αυτά, ξανά, η εκκλησία έμεινε στο απυρόβλητο. Η κυβέρνηση αρκέστηκε στο εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που απέστειλε προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το οποίο «προτρέπει» κληρικούς, μοναχούς μοναχές να τηρούν τα προβλεπομένα μέτρα προφύλαξης.

Το πρόσφατο συμβάν με τον μοναχό που διέκοψε τη λειτουργία, για να εγκαλέσει στην πίστη, γυναίκα ετών 74, επειδή φορούσε μάσκα, -μέχρι και η κρατική τηλεόραση το κάλυψε-, πέρασε ως μη γενόμενο. Δεν υπήρξε καν σοβαρή αναφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα να προστατεύει κάθε σώφρον πιστός την υγεία του. Όλα εναπόκεινται στο τι μυαλό κουβαλάει ο κάθε ιερέας.


EUROKINISSI

Έχουμε εμπεδώσει με όλους τους τρόπου ότι δεν έχει νόημα μία ακόμη παρατήρηση που αφορά την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης απέναντι στα ιερά και όσια.  Οπότε αν και ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη μάσκα, επέλεξε να αφήσει εκτός των μέτρων τις εκκλησίες, βασικό χώρο συνωστισμού και με άπειρες εκκλησίες ανά την Ελλάδα να υποδέχονται τον Δεκαπενταύγουστο.

Ακόμα και στις πρώτες μέρες του κορονοϊού πρώτα έκλεισαν τα σχολεία, και έσχατες οι Εκκλησίες. Θα μπορούσε κάποιος να πει «ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι», αλλά δυστυχώς δεν αφορά το θέμα μόνο αυτούς. Διότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και στις τράπεζες θα πάνε, και σε γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, και σε κομμωτήρια…  Το μόνο λοιπόν που έχουμε να πούμε είναι ο Θεός να βάλει το χέρι του, μιας και αυτός αποφασίζει σε τούτη τη χώρα.
(Περαστικά και στον κύριο Μπολσονάρο που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις