Ζητήματα σοβαρά όπως η ζωή ή ο θάνατος, προκαλούν έντονα συναισθήματα.  Αυτά τα συναισθήματα ο κόσμος, συχνά τα εκφράζει με προσφωνήσεις. Αντρίκο έλεγαν και γέμιζε το στόμα τους κάποτε. Κύριος Τσιόδρας έλεγαν και άκουγαν με σεβασμό.

Στο τελευταίο του διάγγελμα ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε από κοινού με τον κ Τσιόδρα με βασικό σκοπό να δώσει επιστημονικό άλλοθι στην αποτυχία που υφιστάμεθα. Αλλά έκανε το επικοινωνιακό σφάλμα να τον αποκαλέσει «Σωτήρη». Όταν ένας επιστήμονας χάνει το επίθετό του, για τον πολύ τον κόσμο χάνει και μέρος της επιστημοσύνης του.

EUROKINISSI

Ήδη, πολύς κόσμος είχε αρχίσει και τον αποκαλούσε Σωτήρη. Απ΄όταν ο λοιμωξιολόγος έκανε το λάθος να καλύψει την αδράνεια της κυβέρνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς: «Είναι ασφυκτικές οι συνθήκες στα μέσα μεταφοράς, το κατανοώ. Είναι αδύνατο αυτή τη στιγμή να επενδύσουμε σε περισσότερη και μεγαλύτερη άνεση στα μέσα μεταφοράς». Η δήλωση αυτή  συνοδεύτηκε σήμερα με την πρωθυπουργική εφηβική αντίδραση: «Δεν μπορούμε να γεννήσουμε λεωφορεία».

Γνωρίζουμε ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Ωραία η πρωθυπουργική περηφάνια στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, αλλά εντός ολίγων μηνών οι γιατροί επιλέγουν ποιον ασθενή θα σώσουν. Η αξιοπιστία χανόταν μέρα με τη μέρα. Σχεδόν αδιανόητο ένα δεύτερο lockdown, δήλωνε ένα μήνα πριν ο πρωθυπουργός. ΚΙ αυτή την εβδομάδα το πρωί ο κ. Πέτσας έλεγε ότι δε θα προχωρήσει η κυβέρνησης σε lockdown, το βράδυ ο κ. Κικίλιας προανήγγειλε καθολικό lockdown. Σε 4 μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε 3 διαφορετικές δέσμες μέτρων. Με τη δικαιολογία ότι είχαμε 4 ζώνες, μετά είχαμε 2 ζώνες, μετά έγιναν 3 οι ζώνες και τώρα μία και το λουρί της μάνας…

Κι από τα μονοπρόσωπα διαγγέλματα περάσαμε σε συνεντεύξεις «υποβασταζόμενες» από επιστημονικές τεκμηριώσεις και ο επιστήμονας λοιμωξιολόγος γίνεται πλέον «ο χρήσιμος Σωτήρης» της κυβέρνησης. Όπου από κοινού έκπληκτοι παρακολουθούν την έκρηξη της μεταδοτικότητας του ιού. Περίεργο και λυπηρό ταυτόχρονα.

Κατά τ’ άλλα αυτό που καταλάβαμε είναι ότι κάναμε την άνοιξη αυτό που έπρεπε να κάνουμε, για να μην κάνουμε τώρα, αυτό που θα κάνουμε τώρα, αλλά στο ενδιάμεσο δεν κάναμε και τίποτα, έτσι το όλο πρόζεκτ βγήκε και δεν βγήκε…  Το καλό είναι ότι κλείνουν τα σχολεία οπότε ξεμπερδεύουμε με τα «κακομαθημένα» που έκαναν καταλήψεις, πριν λίγες μέρες. 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις