Προκαλεί φόβο, το γεγονός ότι η διαχείριση της υγείας στην Ελλάδα βρίσκεται σε χέρια πολιτικών οι οποίοι δεν διαθέτουν common sense. Διότι η κοινή λογική είναι πέρα και πάνω από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Η κυβέρνηση αρνείται να εννοήσει τι σημαίνει περισσότερες και πλήρως εξοπλισμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό. Γι΄ αυτό τη μία ημέρα πανηγυρίζει για τους θανάτους λες και έχουμε Eurovision και διακρίθηκε η χώρα μας στο event, και την επομένη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης δηλώνει:

«Αν με ρωτάτε, προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και 2.000 και 3.000 και 5.000 ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπόψη, και αυτό είναι πολύ κρίσιμο να το επισημάνουμε, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση του ζητήματος… Γιατί το λέω αυτό: αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ, αυτό θα σήμαινε, κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων, ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%...».

Η λογική προέκταση αυτού του συλλογισμού είναι: «Τότε ας κλείσουμε τις ΜΕΘ, ώστε να μην έχουμε κανέναν θάνατο». Είναι σα να μας λέει ότι το εμβόλιο για τον covid-19 έχει 94% αποτελεσματικότητα. Άρα όσα περισσότερα εμβόλια κάνουμε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι δεν θα προστατευθούν…
Γίνεται προσβλητικό πλέον, διότι πολλοί συμπολίτες μας πέθαναν ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες ΜΕΘ να τους βάλουμε. Όμως όταν υποτάσσεις την επιστήμη σου για να λάβεις τον υπουργικό θώκο στη συνέχεια  υποτάσσεις τη λογική σου για να τον κρατήσεις.

  • Δεν είχαμε μάσκες; Δεν χρειάζονταν οι μάσκες αλλά και όταν χρειάστηκαν ήταν ατομικής ευθύνης θέμα όπως το σαπούνι.
  • Δεν κάναμε τεστ; Δεν βοηθούσαν τα τεστ
  • Δεν είχαμε αρκετά δρομολόγια ΜΜΜ; Δεν υπήρχε μετάδοση στα οχήματα κι ας αναπτύσσεται ο ιός σε κλειστούς χώρους
  • Δεν είχαμε καθηγητές για τάξεις λίγων μαθητών; Δεν μεταδιδόταν ο ιός στους μαθητές.
  • Τώρα δεν έχουμε ΜΕΘ; Οδηγούν στο θάνατο οι ΜΕΘ.

Κριτικές που αφορούν την ανυπαρξία σχεδιασμού και την εγκατάλειψη του ΕΣΥ σε πόρους και προσωπικό, την έλλειψη διαγνωστικών τεστ, την απροκάλυπτη εύνοια στα ιδιωτικά συμφέροντα, θεωρούνται κακόβουλες και κακόπιστες. Τι μας μένει λοιπόν; Να αναφωνήσουμε «Ζήτω το έθνος. Ζήτω η Κρατική Ασφάλεια». Τρελό déjà vu δεκαετίας του 50…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις