Το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο νέος εκπρόσωπος τύπου, δεν επιδέχεται απάντησης, παρά από μόνο αν το απευθύνει στην ίδια την κυβέρνησή του.

Από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία έχει αλλάξει το Σύνταγμα, έχει εξαπολύσει άγριες επιθέσεις προκειμένου να μην καταθέσουν οι πολίτες, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, ένα λουλούδι στο σημείο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, έχει κυνηγήσει μέλη του ΚΚΕ που, επίσης τηρώντας ευλαβικά τους κανόνες, τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, το ερώτημα του κ. Ταραντίλη είναι ρητορικό.

EUROKINISSI

Προφανής έλλειψη ισονομίας

Δεν μπορεί να χρεώνει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ψαρεύει» σε θολά νερά επειδή παρατηρεί τον χορό των κυβερνητικών αντιφάσεων. Ειδικά όταν αυτή έχει καταθέσει ιστορικό δείγμα γραφής πως υπερασπίζεται αυτό που θεωρεί ορθό αναλαμβάνοντας το κόστος. (Η Συμφωνία των Πρεσπών της κόστισε τη μεγαλύτερη απώλεια σε ψήφους).

Το ερώτημα αναγνωρίζει, απλώς, το γεγονός ότι  η ελληνική πολιτεία δεν θα ενοχλήσει για κανένα λόγο τις πηγές των ψηφοφόρων της. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μπορεί να χρεώσει τους χιλιάδες νεκρούς από covid-19 στην πανδημία και ότι διαθέτει τον τρόπο και τα μέσα, να διαχειριστεί επικοινωνιακά κόστος των πολιτικών της ευθυνών.

Οπότε επιλέγει να αφήσει ανοιχτές τις πόρτες των εκκλησιών και τις πόρτες διασποράς του ιού, προκειμένου να κλειδώσει ψήφους της ελληνικής διασποράς ή τις ψήφους των πιστών

Με το ίδιο σκεπτικό που χειρίστηκε η πολιτική ηγεσία της χώρας το θέμα εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης -με αποτέλεσμα δύο μήνες και μία εβδομάδα θρηνούμε 4.425 συμπολίτες-, χειρίστηκε και τον εορτασμό των Θεοφανείων. Και το πιθανότερο είναι τη λυπητερή για τη νέα αύξηση κρουσμάτων να την χρεώσει στους ανεύθυνους πολίτες που «πάρταραν» ως να μην υπάρχει αύριο παραμονή Χριστουγέννων ή Πρωτοχρονιάς

Η πανδημία στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με τη λογική των ψήφων

Από τη μία βλέπουμε να κλείνουν και να περιφρουρούνται από την αστυνομία δημοτικά άλση και πλατείες και οι  λίγοι ανοιχτοί χώροι για την αποφυγή συνωστισμού του κόσμου, και από την άλλη δέχονται το άνοιγμα όλων των ναών, προκειμένου να καταγραφεί εμφατικά στο δεξιό πιστό ακροατήριο, ότι τυγχάνει διαφορετικής αντιμετώπισης. Καταστέλλοντας το ένα και επιτρέποντας το άλλο, η κυβέρνηση ζυγίζει τις ψήφους της.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις