Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον κ. Λοβέρδο από το να σπεύσει να αρπάξει ένα παγκόσμιο ιστορικό συμβάν, να το ξαπλώσει στον ιδεολογικό του πάγκο και να το λιανίσει μέχρι να έρθει στα μέτρα του.

Έσπευσε λοιπόν τη στιγμή που άναυδος ο πλανήτης παρακολουθούσε κάτι πρωτοφανές για τις ΗΠΑ, να ταυτίσει τα ακροδεξιά αρκουδοτόμαρα με το μεγάλο αντιμνημονιακό κίνημα των πλατειών.

Παραβλέποντας σκοπίμως ότι:

  • Οι αγανακτισμένοι πολίτες διαδήλωναν υπέρ της Δημοκρατίας και όχι για να κρατήσουν έναν εκφασισμένο στην εξουσία.
  • Οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν ήμασταν ακροδεξιοί, δεν μπήκαμε στη Βουλή, δεν ασκήσαμε βία. Αντιθέτως μας λιάνιζε η αστυνομία στο ξύλο κάθε δεύτερη βδομάδα. Πολλοί κοντέψαμε να πνιγούμε μια για πάντα από τα δακρυγόνα τους.

Με το μόνο που μπορεί να συγκριθεί το συμβάν στις ΗΠΑ, ως προς τις προθέσεις -αλλά και την εμφάνιση-, είναι με τους ακροδεξιούς Έλληνες με τις χλαμύδες και τις περικεφαλαίες που έδρασαν στη διάρκεια της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά όταν οι Έλληνες μακεδονομάχοι πετροβολούσαν κατοικίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ή με οργανωμένο σχέδιο, επί ώρες προσπαθούσαν να μπουν στην ελληνική Βουλή, καταστρέφοντας τα πάντα στις εισόδους του κτιρίου, για τον κ Λοβέρδο ήταν απλά Κυριακή.

Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι ιδεολογικοί αρχηγοί τους και ποιο πολιτικό κόμμα επισήμως τους έκανε support. Δεν είμαστε δα και αχανής χώρα με 50 πολιτείες. H μόνη διαφορά είναι ότι ο Τράμπ είχε πει ότι εάν χάσει τις εκλογές δεν θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα και δεν θα παραδώσει το αξίωμα εύκολα, και το τήρησε, ενώ εδώ η ΝΔ επειδή πήρε την αυτοδυναμία, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία.

Η ύπαρξη «δύο κόσμων» δεν βρίσκεται μόνο επί του αμερικανικού κράτους. Απλά σε κάθε χώρα υπάρχουν δυναμικές και δημοκρατικά χαλινάρια, που συγκρατούν τους αφηνιασμένους ακροδεξιούς.
Στην Αμερική και να ήθελαν να προστατέψουν τη δημοκρατία τους δεν το έχουν, γιατί ποτέ δεν τους είχε απασχολήσει.
Εξ ου και η καλύτερα προετοιμασμένη χώρα του κόσμου στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε εξωτερικής αλλά και εσωτερικής λαϊκής απειλής, δεν μπόρεσε να προστατέψει τη δημοκρατία της, από τον Τραμπ.

Η χτεσινή μέρα όμως, δυστυχώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο όχι μόνο στην πολιτική ιστορία των ΗΠΑ.
Οι όπου γης ακροδεξιοί και φασίστες βλέπουν και μαθαίνουν.

ps: Στη φωτογραφία, οι εισβολείς με ένα από τα πλακάτ που γράφει: «Ο πραγματικός αόρατος εχθρός είναι ο κομμουνισμός». Τη φράση αυτή θα την συνυπέγραφαν πολλοί από όσους με αφορμή όσων έγιναν στις ΗΠΑ, βρήκαν ευκαιρία να καταδικάσουν τις πλατείες της διαμαρτυρίας του 2011.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις