Δανία, Ιταλία και Γερμανία κρατούν τα ηνία του εμβολιασμού αναλογικά με τον πληθυσμό τους στην Ευρωπαϊκή  Ένωση. Η Γερμανία με διμερείς συμφωνίες παίρνει επιπλέον 30 εκατ. δόσεις από την BioNTech, 20 εκατ. από την CureVac και 5 εκατ. από τη γερμανική φαρμακευτική IDT Biologika που παράγει το δικό της εμβόλιο.

Η Κύπρος επίσης ζητά περισσότερα εμβόλια από το Ισραήλ. Και μόνο μία μικρή βαλκανική χώρα αντιστέκεται στην αύξηση των εμβολίων κάνοντας διμερείς συμφωνίες για τους εμβολιασμούς , διότι σύμφωνα με τους άρχοντές της όποιος βιάζεται σκοντάφτει όπως και η έγκυρη επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων ήταν πεταμένα λεφτά. Kαι σήμερα γίνεται λόγος ότι η Ελλάδα αγόρασε 2 εκατ. λιγότερες δόσεις από όσες της αναλογούσαν.

Είναι μακέτο τούτο το έργο;

Τις ημέρες των μαζικών θανάτων από covid-19,τότε που μετράγαμε κρούσματα και κάθε είδους απώλειες, η κυβέρνηση  έμπλεη ενθουσιασμού, έδειχνε μέσα από την τηλεόραση σκαρίφημα του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών. Ήταν 18 Νοεμβρίου που ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε το Εθνικό Σχέδιο με 71.260 εμβολιασμούς την ημέρα σε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα. Και λίγες ημέρες αργότερα απολαύσαμε πανεθνικά τη θεαματική άφιξη οχήματος με δύο καφάσια εμβόλια.

Η κυβέρνηση όμως διαθέτει το αυτοδύναμο ελεύθερο να κάνει μία δήλωση που αναιρεί πλήρως την χθεσινή της, με μηδενικό κόστος. Κι όταν εξαντληθούν τα λόγια δανείζεται παροιμίες. Αγάλια αγάλια γίνεται η αγουρίδα μέλι, όποιος βιάζεται σκοντάφτει, τι κι αν σε δέρνουν δεκατρείς αν δεν σε δέρνει ο νους σου… Στο σύμπαν της πλαστής υπερκομψότητας, του πληρωμένου επικοινωνιακού ταρατατζούμ, όπου όλοι υποδύονται τους Ευρωπαίους, οι δηλώσεις μπορούν να αλλάζουν με ταχύτητα 24ώρου χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τον καβαλάρη που του κρέμονται τα πόδια, μην τον ελυπάσαι

Η ελπίδα και ο εφησυχασμός πουλήθηκαν με την οκά ενώ το άγριο και φονικό κύμα θέριζε ζωές. Αλλά και πάλι δεν διαφαίνεται καμία εθνική στρατηγική ενόψει τρίτου κύματος πανδημίας. Θα ακολουθήσει την πεπατημένη η κυβέρνηση και θα  διαχειριστεί όσα προκύψουν με τρόπο επικοινωνιακό εξ ου και απέρριψε μετά βδελυγμίας την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για:

  • επιτάχυνση των εμβολιασμών,
  • αναζήτηση νέων συμφωνιών με φαρμακευτικές εταιρείες είτε μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε και μέσω απευθείας συμφωνιών
  • σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με συμμετοχή επιστημόνων, για την χάραξη, επιτέλους, μιας εθνικής στρατηγικής.

Υστερόγραφο: Χθες, μόλις κινήθηκε Εισαγγελέας, για την απουσία μέτρων στην Θεσσαλονίκη, οι ομόκεντροι κύκλοι της γνωστής λίστας, άρχισαν να ρίχνουν ευθύνες στους επιδημιολόγους. Τώρα γιατί οι επιστήμονες καταδέχονται να είναι το χαλάκι που σκουπίζει καθείς τα λερωμένα του και γιατί από «καθηγητής κος Τσιόδρας» έγινε συν-παρουσιαστής στον Τροχό της Τύχης μας και «δείξε Σωτήρη τις διαφάνειες», είναι μία άλλη ιστορία…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις