Όχι τόσο για να μπορείς να ταξιδέψεις στο εγγύς μέλλον ως μη “μεταδοτικός πολίτης”, κάτι που εγείρει σοβαρά ζητήματα δικαιωμάτων και άλλων νομικών τινών που και η ίδια η Ε.Ε δύσκολα θα αγγίξει, αλλά για άλλο λόγο.

Για να δούμε τελικά έστω και έμμεσα ποιοι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς και πώς θα μπορέσουν να το δικαιολογήσουν.
Υποτίθεται, εκτός από τις πρώτες μέρες που θυμάστε εμβολιάστηκαν από κυβερνητικοί ανθυποπαράγοντες μέχρι και νομικοί σύμβουλοι Γηροκομείων, ότι ο εμβολιασμός γίνεται για όλους μέσα από την πλατφόρμα όπου υποβάλλονται το ΑΜΚΑ, με ραντεβού κλπ κλπ.
Η γκρίζα ζώνη όμως της “έκτης δόσης του φιαλιδίου της pfizer που βγήκε” στην πορεία αλλά και το 2% που για απρόοπτους λόγους δεν πηγαίνει στα ραντεβού (98% συνέπεια δείχνουν στα ραντεβού τους οι πολίτες όπως είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ προχθές) αφήνουν περιθώριο για προνομιακούς εμβολιασμούς.


Διαβάσατε όλοι την ιστορία με τον “καναλάρχη στην Κέρκυρα”. Ο υπεύθυνος μάλιστα του εμβολιαστικού κέντρου μολονότι σωστά ο Υπουργός Υγείας διέταξε ΕΔΕ, βγήκε την επόμενη μέρα στα κανάλια να υπερασπιστεί την επιλογή αυτού του έκτακτου (και με τις δύο έννοιες της λέξης) εμβολιασμού.
Προχθές επίσης χάθηκε ένα φιαλίδιο της pfizer από το εμβολιαστικό κέντρο Περιστερίου.
Μέχρι αποτυπώματα και DNA πήρε η Ασφάλεια από τον χώρο για να μπορέσει να εντοπίσει τον δράστη. Θα μου πείτε, και να κάνει την πρώτη δόση ο δράστης ή ο ηθικός αυτουργός της …απαλλοτρίωσης του αγαθού θα πρέπει να τουλάχιστον να έχει ειδικό ψυγείο που φτάνει τους -70 και υποστήριξη από κάποιον υγειονομικό για να εξασφαλισθεί η σωστή διατήρηση του περιεχομένου μέχρι να φτάσει η μέρα για τη δεύτερη δόση.
Δείχνει όμως η ιστορία την μαύρη αγορά που έχει δημιουργηθεί παράλληλα.
Σας αναφέρω δύο περιπτώσεις που καταγράφηκαν δημόσια για να μη θεωρείτε ότι κάνω τον Πουαρώ.
Γιατί στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν επίσης διαρκώς πληροφορίες για χαρούμενους προνομιούχους εμβολιασθέντες που έτυχε να περνούν έξω από εμβολιαστικά κέντρα ενώ περίσσευε μία δόση και “ω, τι σύμπτωση” ουδείς ένστολος υπήρχε διαθέσιμος να σηκώσει το μανίκι για να μην πάει χαμένη η δόση.
Την ώρα που καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς διαβητικοί και χιλιάδες άλλοι με υποκείμενα νοσήματα αγωνιούν για το αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν μέσα στο τούνελ της πανδημίας, δεν νοείται για κανένα λόγο κάποιος να απολαμβάνει έναντι αυτών το προνόμιο του εμβολιασμού.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ύβρις και πιο απεχθής πράξη.
Καλύτερα η δόση να καταστρέφεται παρά να γίνεται ρουσφέτι.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις