Μάλιστα οι Τούρκοι καταγγέλλουν στη διεθνή κοινότητα ότι το πλοίο τους παρενοχλείται από ελληνικά F16 που πετάνε στα 1.000 μέτρα ενώ το πλησιέστερο ίχνος μαχητικού αεροσκάφους απείχε 10 ναυτικά μίλια σύμφωνα με την ελληνική πλευρά. «Ο διαρρήκτης παραπονείται δηλαδή για την θερμοκρασία δώματίου» όπως σημειώνει στο flash.gr  έμπειρη διπλωματική πηγή.

Που το πάνε όμως οι Τούρκοι;
Ακόμα δεν έχουν απαντήσει στις προταθείσες ημερομηνίες για την επανάληψη του 62ου γύρου των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα.

Εδώ και δέκα μέρες Ερντογάν και Ακάρ εξαπολύουν λεκτικούς μύδρους και απειλές κατά της Ελλάδας προσπαθώντας να χτίσουν μία στρατηγική ότι η Τουρκία δήθεν αδικείται.
Επινόησαν δήθεν σεισμογραφικές έρευνες επιλέγοντας ένα κομμάτι στην καρδιά του Αιγαίου αλλά κυρίως είναι νευρικοί και ανήσυχοι.
Και πως να μην είναι όταν ο Ερντογάν είναι σχεδόν ο μόνος ηγέτης του πλανήτη που δεν έχει μπορέσει να τηλεφωνηθεί με τον Μπάιντεν.
Όταν από σήμερα και μέχρι και τις 5 Μαρτίου περίπου 30 ελικόπτερα της αμερικανικής αεροπορίας Στρατού θα πετάξουν από την Αλεξανδρούπολη προς τη Ρουμανία.
Τα μπλακ χοκ της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ έφτασαν από το Τέξας στην Ευρώπη και θα πετάνε πάνω από τον ουρανό της Αλεξανδρούπολης σε μεγάλους σχηματισμούς. Και τα άσχημα νέα για τον Ερντογάν δεν σταματούν εδώ.

Η ελληνική φρεγάτα «Κανάρης»

Την ίδια ώρα στα νότια της Κρήτης θα κάνει την εμφάνιση του το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» συνοδευόμενο από μία ομάδα κρούσης μέλος της οποίας θα είναι και η φρεγάτα «Κανάρης» που πλέει ήδη στη Μεσόγειο για να συνενωθεί με τη γαλλική αποστολή.

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν έχει μείνει  σχεδόν μόνος με την αποφασιστικότητά του. Σε επίπεδο κλίματος και εντυπώσεων η προκλητική παρουσία του Τσεμέ  φαντάζει περισσότερο σαν κραυγή διπλωματικής αγωνίας παρά ουσιαστικής απειλής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις