Αυτή η επιτυχία (από μόνη της) ήταν ικανή παρακαταθήκη ώστε να είναι στο πολιτικό προσκήνιο και μάλιστα στη θέση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη μέχρι και σήμερα. Σχεδόν 20 χρόνια μετά. Ενδιάμεσα, πριν 11 χρόνια ήταν και πάλι στην ίδια θέση.  Έμεινε βέβαια μια μικρη εκκρεμότητα για το ποιοι έκαψαν 3 ανθρώπους στη  Marfin και δεν συνελλήφθησαν ποτέ, παρά τις κάμερες τις μαρτυρίες και τις τεχνολογικές δυνατότητες, αλλά συμβαίνουν αυτά. Χθες, πριν έρθουμε στο σήμερα, μήνυσαν μία από τις γενικούς γραμματείς του Υπουργείου του, γιατί έχει αγοράσει “δυο καράβια” μάσκες και αντισηπτικά με απευθείας ανάθεση από μίνι μάρκετ και συνεργεία σε τιμές φαρμακείου αλλά συμβαίνουν αυτά.

Τους τελευταίους μήνες σε κάθε γειτονιά μαφιόζοι μετά συγγενών και φίλων εκτελούνται σε ώρες γραφείου, και μάλιστα με προαναγγελθέντα ραντεβού (βλέπε Ζάκυνθος). Δημοσιογράφοι εκτελούνται ή ζουν από τύχη. Ο καταδικασθείς ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” κάνει διακοπές σε κανένα covid free νησία (από εκείνα τα μικρά εως 1000 κατοίκους, τα μεγάλα και τουριστικά δεν εμβολιάστηκαν ακόμα).

Μάνατζερ φυλάσσονται από στρατιές αστυνομικών, κακοποιοί μπαίνουν στα σπίτια, κακοποιούν παππούδες και γιαγιάδες, στραγγαλίζουν μάνες και κρεμάνε σκυλιά στη σκάλα αλλά συμβαίνουν αυτά.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία σειρά ατυχών γεγονότων.

Αλλά σήμερα είχαμε μία μεγάλη επιτυχία!

Κανονικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο έπρεπε να εκκενώσει το θέατρο “Εμπρός” αλλά και να επικήρυξει και για 300.000 ευρώ όσες και όσους ανέβαζαν παράστασεις ή άλλα πολιτιστικά δρώμενα στο χώρο από το 2011 και μετά. Και φυσικά να κυκλοφορήσει και αφίσες της επικήρυξης αφού αυτές τυπωθούν με απευθείας ανάθεση λόγω του κατεπείγοντος και φυσικά στο πλαίσιο των ΠΝΠ που προβλέπουν γρήγορες διαδικασίες λόγω της πανδημίας Covid 19.

Αλλά ας σταθούμε λίγο περισσότερο στο σημερινό έπος της εξάρθρωσης/εκκένωσης/ κάθαρσης κλπ της κατάληψης “Εμπρός”. Ανακουφισμένη η κοινωνία πρέπει να μάθει πως σε αυτό το άντρο …πολιτισμού από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς & με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, εκδηλώσεις ενίσχυσης αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, κινηματικών πρωτοβουλιών και καλλιτεχνικών ομάδων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια. Αίσχος δηλαδή.

Πέρνανε και τη δουλειά των άλλων θεάτρων τα παλιόπαιδα. θέατρα που βέβαια είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο γιατί η …επιτροπή έχει και το ακαταδίωκτο.

Εξαιτίας του κορονοϊού, τους τελευταίους μήνες, στο “Εμπρός” δεν πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις οπότε η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να κινδύνευσε πραγματικά σήμερα επεμβαίνοντας σε έναν ελεύθερο χώρο με σκοπό να τον σφραγίσει.

Έστω και έτσι εμπεδώθηκε προσωρινά το αίσθημα της Ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Επόμενος στόχος θα μπορούσε να είναι π.χ η ταράτσα του Φοίβου που ξεκινά στο θέατρο Άλσος στις 10 Ιουνίου. Ποιος ξέρει τι θα λέει το στόμα του κάθε Πέμπτη Υπουργέ μου. Να επιληφθείτε. Εμπρός…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις