Πώς κατάφερε να παραμείνει 40 μέρες ασύλληπτος; Εκμεταλλευόμενος όλα τα στερεότυπα με τα οποία πορεύεται η ελληνική κοινωνία. “Τρεις αλλοδαποί μπήκαν στο σπίτι του, Αλβανοί ή Γεωργιανοί, σεσημασμένοι” σύμφωνα με γνωστούς λαλίστατους τους συνδικαλιστές της Ελληνικής Αστυνομίας, “ενδεχομένως και αποφυλακισθέντες βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου” όπως έλεγαν πολλά πολιτικά στελέχη στα πάνελ. “Σκότωσαν και το χάσκι οι άκαρδοι. Που να βρούν ευαισθησία στις πατρίδες τους”

Οι εκτιμήσεις των “ειδικών” έπεσαν έξω

Ο Μπάμπης βλέπετε ήταν “κοινωνικά άψογος”.  Με συναρπαστικό επάγγελμα, καλοβαλμένος, πολυπράγμων, κοσμοπολίτης, με ωραίο σπίτι στα προάστια, λαμπερά σόσιαλ μίντια και φωτογραφήσεις.

Σήμερα και εκ των υστέρων οι ψυχίατροι λένε ότι είχε και τα τρία σκοτεινά πεδία που απασχολούν την επιστήμη τους. Ναρκισσισμό, ιδιοκτησιακή αντίληψη, αντικοινωνικότητα.

Τώρα ανιχνεύουν το γεγονός ότι γνώρισε  ανήλικη την άτυχη κοπέλα στην Αλόννησο και την “κατέκτησε”. Αναρωτιέμαι τι σόι κατάκτηση και σχέση είναι αυτή που αρχίζει ανάμεσα σε έναν 27χρονο και μία 14χρονη. Είναι σχέση ή παιδοφιλία;

Όμως ο Μπάμπης και ο κάθε καθωσπρέπει Μπάμπης της διπλανής πόρτας είναι υπεράνω πάσης υποψίας. Όλοι κοιτάνε το σπίτι, το αυτοκίνητο του ελικόπτερο και τη γκλαμουριά. Ψάχνουν για τον εχθρό που θα εισβάλει στην οικογενειακή ευτυχία του flying babis (έτσι αυτοπροσδιορίζονταν στο διαδίκτυο ο καθ ομολογιαν δράστης). Ελάχιστοι αποδέχονται την πραγματικότητα του εσωτερικού εχθρού. Την ενδοοικογενειακή βία, την καταπίεση των γυναικών, την γυναικοκτονία που επιστρέφει κάθε τρεις και λίγο στην επικαιρότητα ως δήθεν “έγκλημα πάθους”, “κακιά στιγμή”, “θολωμένο μυαλό” ή “εκδίκηση”.

Τώρα σιγά-σιγά μαθαίνουμε από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης ότι η γυναικοκτονία με παράλληλη θανάτωση του κατοικιδίου είναι μοτίβο ενδοοικογενειακής εγκληματικής βίας. Έχουμε πολλά να …μάθουμε αν θέλουμε να ανοίξουμε τα μάτια μας, τα αυτιά και τα μυαλά μας.

“Είναι δυνατόν Έλληνας χριστιανός να κάνει τέτοιο πράγμα;” αναρωτιόταν μία alt-right influencer στα social media τις ημέρες που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προχωρούσε σε μία φανταχτερή επικήρυξη των δραστών του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Έπρεπε να γίνει ο φόνος στα #γλυκά_νερά για να μάθουμε ότι μια ευτυχισμένη οικογένεια στα σόσιαλμίντια δεν είναι ευτυχισμένη στην πραγματικότητα, μία που δήλωνε ψυχολόγος δεν είναι ψυχολόγος, και πόσο άκριτα οι αλλοδαποί μπορούν να θεωρηθούν δολοφόνοι έγραψε ο Shark αστικός στο Twitter περιγράφοντας με μία φράσεις τις δύο παράλληλες πραγματικότητες στις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε όσοι θέλουμε να κοιτάμε πίσω από τα χαμόγελα και την ψυχραιμία των άψογων κοινωνικά.

Για ένα έγκλημα που συλλογικά η ελληνική κοινωνία κατάλαβε από την πρώτη στιγμή τον δράστη αλλά δεν ήθελε να πιστέψει την αλήθεια για να μην γκρεμιστεί το παραμύθι που έχει φτιάξει με καρδούλες like και ωραίες  φωτογραφίες…

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις