Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ομολογουμένως απολαυστικός όποτε μιλά στη Βουλή. Αυτό το παραδέχονται δεξιοί και αριστεροί και συνέβη ξανά μεσοβδόμαδα όταν παίρνοντας το λόγο για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας ναι μεν επιτέθηκε στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά διάνθισε την ομιλία του και τις απόψεις του με εξαιρετικά επιχειρήματα και ιδέες.

Κυρίως εκεί όμως (στη Βουλή δηλαδή) μπορούν να τον απολαμβάνουν οι πολίτες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ή μη, γιατί σπάνια τον βλέπουν αλλού. Όχι γιατί τα τρισκατάρα κανάλια δεν τον καλούν, αλλά γιατί ο ίδιος είναι εκλεκτικός αν όχι αρνητικός στις προσκλήσεις. Και δεν είναι ο μόνος στο κόμμα του.

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα, κινείται απολύτως θεσμικά και μόνο. Ή ως άλλος Υβ Λε Μπρετόν στις σταυροφορίες.

Έναν μύθο αυτού του αγιοποιημένου από την καθολική εκκλησία σταυροφόρου, προστάτη σήμερα των νομικών επαγγελμάτων και της γαλλικής βρετάνης,  ανέφερε και ο κ. Τσακαλώτος προχθές στην ομιλία του. Συγκεκριμένα είπε:

«…Σε μια από της τελευταίες σταυροφορίες ο Υβ Λε Μπρετόν είδε μια γυναίκα που περπατούσε προς την Ιερουσαλήμ κρατώντας στο δεξί της χέρι μια δάδα φωτιά και στο αριστερό έναν κουβά νερό. Όταν την ρώτησε γιατί, απάντησε ότι με τον κουβά θέλω να σβήσω τις φωτιές της κόλασης και με τη φωτιά να κάψω τον παράδεισο. Γιατί δεν θέλω κανείς να αγαπάει το θεό ούτε γιατί φοβάται την κόλαση αλλά ούτε και για να πάει στον παράδεισο. Αλλά μόνο για την αγάπη για τον Θεό.

Έτσι και για μας το πανεπιστήμιο, η μόρφωση έχει αυταξία. Εμείς δεν θέλουμε κάποιος να μορφώνεται επειδή φοβάται ότι αν δεν το κάνει δεν θα βρει δουλειά ή γιατί θέλει να γίνει Golden boy. Η μόρφωση, η παιδεία έχει αξία από μόνη της» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων αναφορών.

Στη μέση ο Άγιος Υβ της Βρετάνης

Κοινοβουλευτικός λόγος με αυταξία (κάτι δηλαδή που έχει αξία εξαιτίας του ιδίου) αν μη τι άλλο. Όμως αν δεν το διαβάζατε εδώ τώρα, και σε ένα δυο σάιτ ακόμα προχθές όπως τσέκαρα στις μηχανές αναζήτησης, ουδείς θα το μάθαινε. Για κάτι τέτοια όμως, και είναι πολλά, ο κόσμος λέει εκεί έξω «Μα δεν υπάρχει αντιπολίτευση». Κυρίως για τα όσα βλέπει ή δεν βλέπει στους τηλεοπτικούς σταθμούς που για τις ηλικίες άνω των 45 αποτελούν βασική, για να μην πω μοναδική, πηγή πληροφόρησης. Αλλά και στο διαδίκτυο, που τόσο στηρίζεται η αντιπολίτευση, ως επί το πλείστον αναπαράγεται υλικό από την τηλεόραση (ατάκες, δηλώσεις, βίντεο κλπ)

Πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και άλλοι που διετέλεσαν σε κρίσιμες θέσεις την περίοδο 2015 2019, καθώς το θέμα δεν αφορά μόνο τον κ. Τσακαλώτο, δεν δίνουν την μάχη στα κρίσιμα τηλεοπτικά αλώνια δίνοντας την αίσθηση ότι λειτουργούν ακόμα ως εν ενεργεία Υπουργοί ή ως νομοτελειακά μελλοντικοί Υπουργοί μιας και πολλοί από αυτούς έχουν όντως και τις αντίστοιχες δυνατότητες.

Δεν μπαίνουν σε πάνελ αντιπαράθεσης με άλλους βουλευτές ή στελέχη κομμάτων και γενικά είναι ακριβοθώρητοι. Αναρωτιέμαι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολυτέλεια αυτή.

Πιθανώς έτσι κρατούν ακέραιο το προσωπικό πολιτικό τους κεφάλαιο και δεν αναλώνονται σε τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις που αν θέλεις προσωπικά να …αγιάσεις δεν βοηθούν. Αρκούνται στη Βουλή, στα προσωπικά τους social και κάποια άρθρα ή γραπτές συνεντεύξεις αραιά και που. Και δεν είπαμε να γίνουν μαϊντανοί αλλά τουλάχιστον μην ξεχάσουμε και το πρόσωπό τους.

Τέτοιες περιπτώσεις στελεχών (ή συνεργασθέντων) που λείπουν από τα Media είναι παραδείγματος χάριν οι κ.κ Δραγασάκης, Βούτσης, Βίτσας, Κουβέλης, Παρασκευόπουλος, Βερναρδάκης, Σταθάκης, Χαρίτσης, Αποστολάκης, Φλαμπουράρης, Φωτίου, Κουντουρά κ.α

Σίγουρα ο καθένας θα έχει και τους προσωπικούς του λόγους, όμως η πυκνότερη παρουσία τους γενικότερα θα ενίσχυε τον αντιπολιτευτικό λόγο και ειδικότερα θα ενίσχυε τον Τσίπρα που εν τω μεταξύ τρέχει από συνέντευξη σε συνέντευξη και από χωρίου εις χωρίον μπας και φτάσει στην Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις