Και αυτές πολλαπλασιάζονται με τις αναφορές του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν, όπως ” χασάπης” και “εγκληματίας πολέμου ”
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και επιπλέον έχει δημιουργήσει εκατομμύρια προσφύγων, που είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες λογικές/πρακτικές, που χρήζουν διερεύνηση, και προφανώς την κύρια ευθύνη φέρει ο πρόεδρος Πούτιν.


Ουσιαστικά αυτός ο πόλεμος για να μην γελιόμαστε, είναι μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η Ουκρανία είναι η Ιφιγένεια που θυσιάζεται ο λαός της, η δε Ευρώπη είναι μία δεύτερη Ιφιγένεια και το οικονομικό θύμα της Ιστορίας συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Αυτές οι αναφορές του προέδρου Μπάιντεν δεν βοηθούν στην λήξη του πολέμου, και επιπλέον δημιουργούνται αρνητικές σκέψεις, αν πράγματι, επιθυμούν οι ΗΠΑ την λήξη αυτής της αιματοχυσίας. Φαίνεται ότι κανένα από τα δύο αντιμαχόμενα μέρη ΗΠΑ και Ρωσία δεν τους συμφέρει να σταματήσει ο πόλεμος. Την μεν Ρωσία για να πετύχει τους στρατιωτικούς στόχους της , (που είναι ο αποκλεισμός της Ουκρανίας από τις ακτές και όχι η κατάληψη του Κιέβου) τις δε ΗΠΑ, να φθείρει τόσο την στρατιωτική, όσο και την οικονομική μηχανή της Ρωσίας.
Το ερώτημα που προκύπτει κατ’ εμέ είναι αν οι ΗΠΑ έχουν βάλει στόχο μόνο την Ρωσία! Γιατί από ότι προκύπτει αυτά τα οικονομικά μέτρα σε βάρος της Ρωσίας πλήττουν σε μεγάλο βαθμό και την ΕΕ.

Γιατί το λέω αυτό ; Γιατί παρότι ο Εμανουέλ Μακρόν (ο μόνος ουσιαστικά σοβαρός ηγέτης της Eυρώπης) προειδοποίησε τους ευρωπαίους ηγέτες για την φτωχοποίηση των λαών και ιδιαίτερα του νότου , οι ευρωπαίοι ηγέτες αδυνατούν προς το παρόν τουλάχιστον να πάρουν σοβαρά μέτρα ακόμη και για να μετριάσουν την οικονομική ζημιά που θα επέλθει στους λαούς της ευρωζώνης. Ο δε πρωθυπουργός μας δήλωσε ευχαριστημένος μετά το πέρας της διάσκεψης κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αναμένοντας προσεχώς τις αποφάσεις της ΕΕ, ενώ η ακρίβεια στη χώρα μας μαζί με τον πληθωρισμό τρέχουν, χωρίς να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα στήριξης του λαού μας, μία λογική που προφανώς κρύβει την αδυναμία της ελληνικής οικονομίας. Αν η ΕΕ δεν δρομολογήσει μία λύση παρόμοια με αυτή του σχεδίου ανάκαμψης ή ένα ευρωομόλογο, πολύ φοβάμαι ότι μετά από ένα διάστημα κάποιων μηνών, ο δημοσιονομικός κουμπαράς της χώρας θα έχει ξεφύγει από τον προγραμματισμό του , με ότι αυτό συνεπάγεται για τον λαό μας, γεγονότα που δεν επιθυμώ ούτε καν να τα σκέπτομαι . Η δε ακρίβεια των τιμών σε είδη διατροφής πρώτης ανάγκης λογικά θα ισοπεδώσουν τους οικονομικά αδύναμους, και θα γονατίσουν περαιτέρω την μεσαία τάξη για ακόμη μία φορά .


Αν δε εφαρμοστεί η προμήθεια του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια ,σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Πούτιν, και αν υποθέσουμε ότι η Ρωσία τερματίσει την ροή φυσικού αερίου στην ΕΕ με κάποια δικαιολογία ,αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα επέλθουν στις χώρες της ΕΕ και ειδικότερα στη χώρα μας. Δεδομένου ότι, η Ελλάδα καλύπτεται σε ποσοστό 40% από το ρωσικό φυσικό αέριο, και χρειάζεται χρόνο και τα οικονομικά εργαλεία, ώστε να ανατραπεί η κατάσταση το ταχύτερο .

Αχ ! αυτός ο ευρωστρατός

Ακούω μεγαλοστομίες των ηγετών της ΕΕ, σχετικά για ενιαία κοινή αμυντική και εξωτερική πολιτική, και παράλληλα την δημιουργία ευρωστρατού, χωρίς να λαμβάνονται ριζοσπαστικές αποφάσεις το ταχύτερο. Αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτήματα που οφείλεται η κωλυσιεργία των ευρωπαίων, δεδομένου ότι δεν μπορούν να συνεννοηθούν συνολικά ακόμη και για την οικονομική κρίση που χτυπά την πόρτα τους.
Την λογική δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού την ακούμε τουλάχιστον είκοσι χρόνια ,ωστόσο ποτέ αυτή η ιδέα δεν έγινε πράξη.


Τι λέτε εσείς; Είναι τυχαίο; Μα τόσο αφελείς είναι διαχρονικά οι ευρωπαίοι ηγέτες; Δεν γνωρίζουν το συμφέρον τους; Και δεν θέλουν να καλύψουν την ασφάλεια των χωρών τους ; Δεν θέλουν να διαθέτουν τις αναγκαίες συνολικά στρατιωτικές δυνάμεις ,ώστε να προστατέψουν αν χρειαστεί τα οικονομικά και τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα; Υπάρχει κάποιο χέρι που τους εμποδιζει να πράξουν το αυτονόητο ; Ποιο είναι αυτό που όλοι το γνωρίζουν αλλά κανείς ευρωπαίος ηγέτης δεν τολμά να το πει δημοσίως ; Και επιπλέον κοροϊδεύουν διαχρονικά τον ευρωπαίο πολίτη ; Μήπως τελικά αυτό το αόρατο χέρι είναι το ΝΑΤΟ ; Και ποιος κατευθύνει και διοικεί το ΝΑΤΟ; Μήπως είναι το μεγάλο αφεντικό;
Και είναι λογικό αφού το ΝΑΤΟ περιλαμβάνει και καλύπτει αμυντικά όλες τις χώρες της ΕΕ.
Που ήταν το ΝΑΤΟ το 2020 κ. Γενς Στόλτενμπεργκ , όταν το Oruc Reis παραβίαζε κατά κόρον τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας ;
Που είναι το ΝΑΤΟ κ. Γενς Στόλτενμπεργκ όταν σχεδόν καθημερινά βλέπουμε υπερπτήσεις από τα τουρκικά F-16 πάνω από τα ακριτικά νησιά μας ;Που είναι καθαρή παραβίαση εθνικής κυριαρχίας !
Γιατί το ΝΑΤΟ που πιστεύει στο διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών έχει κλείσει διαχρονικά τα μάτια του για τα τεκταινόμενα στη Κύπρο ;
Μήπως θέλουμε να θυμηθούμε την περίπτωση του “AUKUS ” όπου οι ΗΠΑ πήραν την σύμβαση της Αυστραλίας κυριολεκτικά μέσα από την αγκαλιά της Γαλλίας ,που είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική ζημιά της ;
Και γιατί ο Γάλλος πρόεδρος σε πρόσφατη σχετικά δήλωση είπε ” ότι το ΝΑΤΟ είναι εγκεφαλικά νεκρό ; ”
Τώρα ξαφνικά αναστήθηκε λόγω Ουκρανίας , και μόλις διαπίστωσε ότι οι Ευρωπαίοι σκέφτονται σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού. Από ότι φαίνεται κατ’ εμέ η δημιουργία ευρωστρατού θα μείνει στα χαρτιά ,όπως και τις προηγούμενες φορές .Ο λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν το πάνω χέρι, να ελέγχουν την κατάσταση και οι ευρωπαίοι να ακολουθούν κατά πόδας, σύμφωνα με την λογική και τα συμφέροντα του μεγάλου αφεντικού.
Όπως ακριβώς συμβαίνει στη παρούσα χρονική περίοδο. Ωστόσο, οι ευρωπαίοι θα ψάχνονται πως θα αντιμετωπίσουν την οικονομική ζημιά που έρχεται και θα την πληρώσουν οι λαοί τους. Η ΕΕ θα καπελωθεί στρατιωτικά από τις ΗΠΑ μέσω ΝΑΤΟ, ώστε να βρίσκεται σε λήθαργο μη μπορώντας να αναπτύξει τις απαραίτητες λογικές, ώστε να παίξει τον οικονομικό και στρατιωτικό ρόλο που της αναλογεί και επιβάλλουν οι νέες οικονομικές προκλήσεις στη νέα τάξη πραγμάτων. Οι οποίες θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία μας μέχρι ασφυξίας καθώς και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Γιώργος Σπ. Τσιτσιλιάνος

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις