Τα δελτία ειδήσεων οι  τηλεοπτικές εκπομπές και τα site είναι γεμάτα με περιστατικά βίας στα σχολεία, στα γήπεδα στους δρόμους. Μαχαιρώματα, ληστείες, βιασμοί πυκνώνουν στο αστυνομικό δελτίο.

Αυτό που συνέβη χθες στα MAD awards με το άγριο ξύλο ανάμεσα σε δύο προβεβλημένους μουσικούς της τραπ, τον SNIK και τον LIGHT μπροστά στα μάτια χιλιάδων πιτσιρικάδων που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο όπου γινόταν η μουσική (ο Θεός να την κάνει και αυτή) γιορτή δεν πρέπει να περάσει έτσι. Κάτι που μπορεί να ξεκίνησε ακόμα και ως στημένο (ας το ψάξει η δικαιοσύνη και ας ρωτήσει και τους διοργανωτές) οπως συμβαίνει π.χ στους πριν τους επαγγελματικούς αγώνες μποξ στην Αμερική έφτασε να γίνει σοβαρό επεισόδιο μπροστά στα μάτια και τις οθόνες των κινητών όλων.

Οι τύποι αυτοί, που μετά το ξύλο γελούσαν και έκαναν χαβαλέ έξω από το κλειστό  γυμναστήριο, αποτελούν πρότυπο όσο και αν ακούγεται περίεργο στους άνω των 55 για χιλιάδες παιδιά. Αυτών τα τραγούδια τραγουδανε και χορεύουν στα πάρτι τους τα πιτσιρίκια από 13 έως 17 ετών. Στίχοι που υποτιμούν τη γυναίκα, που προάγουν τη βία και το κυνήγι του εύκολου κέρδους, τις καταχρήσεις νόμιμες και παράνομες, την ψευτομαγκιά και κάθε ευκολία.

Αυτούς είδανε να πλακώνονται σε δημόσια θέα και να τραυματίζουν μάλιστα και αρκετούς παριστάμενους. Αν τα σχολεία ήταν ανοιχτά είναι βέβαιο ότι σε πολλά προαύλια της χώρας σήμερα τα παιδιά θα έπαιζαν “το ξύλο Snik και Light”. Με τα σχολεία κλειστά μάλλον θα το κάνουν το απόγευμα στις πλατείες και πιο αργά στα σκοτεινά δρομάκια των μεγάλων πόλεων σε κάποιες περιπτώσεις και μέχρι θανάτου

Η παρέμβαση εισαγγελέα πιθανότατα δεν θα είναι αποτελεσματική γιατί τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με καταστολή αλλά μάλλον κρίνεται απαραίτητη για τους δύο κύριους, τους μπράβους που τους συνόδευαν και όποιον άλλο έχει ευθύνη.

Υπάρχει πάντα βλεβαια ένα ερώτημα: Ο Snik και ο Light γεννούν τη βία και την παρακμή ή η παρακμή γέννα τον SNIK και τον Light.

Μέχρι να το απαντήσουμε και να το λύσουμε κάποια παιδιά θα παίζουν SNIK vs Light….

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις