Καθόμαστε από τις 8 το απόγευμα της Κυριακής και ασχολούμαστε οι δημοσιολογούντες με το μήνυμα που έδωσε το εκλογικό σώμα και η κοινωνία στον ηττημένο «ηγέτη» της αριστεράς Αλέξη Τσίπρα ή στο μήνυμα που έστειλαν οι επιπλέον διακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι στον ανερχόμενο ηγέτη της «κεντροαριστεροδεξιάς» Νίκο Ανδρουλάκη. Τι πήγε λάθος, η εκλογική ανάλυση του αποτελέσματος και γιατί και το οποίον, οι λόγοι της στρατηγικής ήττας, αν θα αναλάβει τις ευθύνες… «και αν το μυαλό σου είναι θολό, πω,πω,πω,πω» που θα έλεγε και ο ποιητής Φανφάρας!

Ο διάλογος ήταν και μάλλον θα είναι για τις νέες κάλπες, αν ο μεσαίος χώρος εκφραστεί από τον Νίκο ή τον Αλέξη, που προεκλογικά ανοίξανε αντιπαράθεση ακόμα και για τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου! Άρχισαν να διασταυρώνουν τις βολές τους, για τα συνθήματα της δεκαετίας του ‘80 «Εδώ και τώρα αλλαγή» και «Η Ελλάδα στους Έλληνες», ακόμα και για το ζιβάγκο, τις χειρονομίες και την φωνή του Ανδρέα! Ήμαρτον …

Ζούμε στην εποχή του egov.gr και της ψηφιακής εποχής και δυο κεντροαριστεροί αρχηγοί, ως αντιπαράθεση και πολιτική τοποθέτηση, ως μηνύματα στην σύγχρονη κοινωνία, ήταν ένας τσακωμός για τον Ανδρέα Παπανδρέου που περί τα 3 εκατομμύρια νέοι ψηφοφόροι, όχι μόνο δεν γνωρίσαν, αλλά ούτε στην ιστορία δεν έχουν διαβάσει. ΄Όσο τσακώνονταν για τον Ανδρέα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για την εξέλιξη των μισθών στα 950 ευρώ, για την ανανέωση του κράτους, με το άνοιγμα ιδιωτικών πανεπιστημίων, για τον επαναπατρισμό των νέων επιστημόνων , μείωση φόρων βάση των δυνατοτήτων που έχει η οικονομία , για θέματα της αξιολόγησης στο δημόσιο , για το άνοιγμα βαριάς βιομηχανίας και για τα θέματα της πραγματικής ζωής, της εξέλιξης και της λογικής. Για το αύριο της χώρας  και των ανθρώπων που μοχθούν και αγωνίζονται.

Σε κάθε θέση που εξέφραζε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, έδινε στους πολίτες- ψηφοφόρους προοπτική. Έδινε την εντύπωση σε όλους όσοι άκουγαν πριν την 21η Μαΐου, την αίσθηση ότι μπορεί να συνεχίσει η χώρα τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που δεν έγιναν την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης ΝΔ που είχε να αντιμετωπίσει και ένα θέμα που έρχεται σε όλο τον κόσμο κάθε 100 χρόνια.

Είχε να αντιμετωπίσει έναν πόλεμο και μια σοβαρή παγκόσμια οικονομική και ενεργειακή κρίση. Την ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία, με τα εκατομμύρια μεταναστών που έστελνε στην πατρίδα, τα λάθη που έγιναν μέσα στην τετραετία και τα συγγνώμη που ζήτησε ταπεινά και την υπόσχεση ότι θα τα αλλάξει και δε θα ξαναγίνουν τα ίδια λάθη.

«Αλλαγή εδώ και τώρα» του ζήτησαν 2 εκατομμύρια 400 χιλιάδες ψηφοφόροι… Αυτό είναι το εκλογικό μήνυμα και όσοι θέλουν να απευθυνθούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, καλό θα ήταν να σεβαστούν την ψήφο τους και την ετυμηγορία τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις