Η Alfa Romeo κάνει τη διαφορά, αλλά αυτή τη φορά το… παράκανε. Ο λόγος για μια restomod περίπτωση που θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 αυτοκίνητα. Φτιαγμένα όλα στο «χέρι» και με 518 ηλεκτρικά άλογα. Η Totem Automobili είναι μια ανεξάρτητη καροσερία που αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή 20 υπέροχων ηλεκτρικών Giulia GTA που βασίζονται στο μοντέλο του 1965.

Οι Ιταλοί είχαν αναγγείλει το project τους από τον Μάρτιο και τώρα μας δίνουν τα πλήρη στοιχεία για πανέμορφο τετράτροχο με ρετρό brutal χαρακτήρα που ηλεκτρίζει.

Στην κυριολεξία μιας και το σύστημα πρόωσης δεν έχει ένα πάλαι ποτέ τετρακύλινδρο 1.600άρη με καρμπιρατέρ, αλλά ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 518 ίππους και ροπή 980 Nm. H μπαταρία των 50,4 kWh (τύπου NMC 18650, βάρους 330 κιλών) προσφέρει μια αυτονομία 360 χιλιομέτρων. Όσο για τις επιδόσεις το 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 3,4’’ με την τελική να περιορίζεται στα 245 χλμ./ώρα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του

Λίγα λόγια για την Alfa Romeo

H Alfa Romeo  είναι ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε στις 24 Ιουνίου 1910 και αποτελεί θυγατρική εταιρεία του ομίλου Fiat από το 1986. Η εταιρεία ήταν αρχικά γνωστή ως ALFA σκέτο, από τα αρχικά της φράσης «Anonima Lombarda Fabbrica Automobili» (Ανώνυμη Λομβαρδική Βιομηχανία Αυτοκινήτων).

Το 1910 ανατέθηκε σε ένα σχεδιαστή (τον Ρομάνο Κατανέο) ο σχεδιασμός ενός νέου σήματος για τη νεοσύστατη μιλανέζικη φίρμα A.L.F.A. Σύμφωνα με την ιστορία, όταν ο Κατανέο περίμενε το τραμ στο σταθμό της Πιάτσα Κοστέλλο στο Μιλάνο, εμπνεύσθηκε από το σήμα της πόλης του Μιλάνο και από το οικόσημο της σπουδαίας οικογένειας Βισκόντι (τον ερυθρό σταυρό και την ασπίδα με το ερπετό) που βρισκόταν πάνω από την πόρτα του Castello Sforzesco. Το ερπετό που εμφανίζεται στο εν λόγω σήμα είναι σύμφωνα με τον μύθο ένα αιμοβόρο ον που κατοικούσε δίπλα στον ποταμό που διέσχιζε το Μιλάνο. Το ερπετό αυτό έτρωγε τους περαστικούς, μέχρι που ένας πρόγονος της οικογένειας Βισκόντι ανέλαβε επιτυχώς να το εξοντώσει.

Με τη βοήθεια του αρχισχεδιαστή Μερόσι, τα σχέδια του Κατανέο συνδύασαν τόσο το έμβλημα της πόλης του Μιλάνο, όσο και αυτό της οικογένειας Βισκόντι σε κυκλικό μοτίβο, περικυκλωμένο από έναν μπλε μεταλλικό δακτύλιο που περιείχε με άσπρα γράμματα τις λέξεις ALFA-ROMEO και MILANO χωρισμένες από δύο κόμπους.