Είναι αδιαμφισβήτητα «το πιο διάσημο αυτοκίνητο στον κόσμο» και γνωστό ως ένα από τα πιο επιθυμητά και περιζήτητα κλασικά μοντέλα της Aston Martin, το DB5 έχει γίνει συνώνυμο για το διαχρονικό στυλ και το πιο επιθυμητό σπορ αυτοκίνητο. Λιγότερα από 900 τεμάχια κατασκευάστηκαν από τη εταιρία μεταξύ του 1963 και του 1965, και μακράν οι πιο διάσημος από τους αρχικούς ιδιοκτήτες της  είναι ο πιο γνωστός μυστικός πράκτορας στον κόσμο – James Bond – ο οποίος οδήγησε για πρώτη φορά το αυτοκίνητο που είναι σήμερα άρρηκτα συνδεδεμένο μαζί του την ταινία του 1964, το Goldfinger.

Τώρα, 55 χρόνια μετά το τελευταίο DB5 που κατασκευάστηκε από τη γραμμή παραγωγής στην τότε παγκόσμια βάση παραγωγής της Aston Martin στο Newport Pagnell, Buckinghamshire, οι εργασίες επανεκκινούν για άλλη μια φορά για έναν αυστηρά περιορισμένο αριθμό νέας κατασκευής του μοντέλου  DB5.

Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους παραγωγούς των ταινιών James Bond, EON Productions, και διαθέτει μια ευρεία γκάμα εργαλείων εργασίας που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην ταινία του 1964, τα αυτοκίνητα Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation αποτελούν ιστορία στην παραγωγή. Το τελευταίο στο φαινομενικά επιτυχημένο πρόγραμμα αναβίωσης αυτοκινήτου της Aston Martin ξεκίνησε το 2017 με το DB4 GT Continuation, έτσι και τα νέα μοντέλα DB5 αντιπροσωπεύουν ένα από τα πιο πολύτιμα νέα αυτοκίνητα που έχουν ακόμη κυκλοφορήσει στην αγορά από τη βρετανική μάρκα . Κάθε αυτοκίνητο συνέχειας DB5 Goldfinger θα κοστίζει 2,75 εκατομμύρια λίρες, πλέον φόρων.

Εάν οι 4.500 ώρες που υπολογίζει η Aston Martin να απαιτούνται για την παραγωγή του κάθε οχήματος σας φαίνονται συγκλονιστικές, αναλογιστείτε το εξής: το DB5 θα παράγεται με τον ίδιο τρόπο που παράχθηκε μεταξύ του 1963 και 1965 αλλά με την τρέχουσα τεχνολογία παραγωγής ενώ σε κάθε μία από τις 25 μονάδες θα εγκαθίστανται τα gadgets που λατρέψαμε στη ταινία Goldfinger.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα σπουδαιότερα εξαρτήματα του θρυλικού DB5:

  • Οπίσθιο σύστημα καπνού
  • Οπίσθιο σύστημα εκτόξευσης λαδιού
  • Εμπρός και πίσω εναλλασσόμενες πινακίδες
  • Εμπρός διπλά machine guns (ναι όπλα)
  • Όπλα κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του οδηγού
  • Αλεξίσφαιροι προφυλακτήρες
  • Τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού
  • Τηλεχειριστήριο ενεργοποίησης όλων των gadget

Όσον αφορά στα μηχανικά, το DB5s θα φοράει έναν εξακύλινδρο ατμοσφαιρικό 4λιτρο κινητήρα που θα παράγει 290 άλογα, πλάι στο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Να σημειωθεί βέβαια πως αυτή περιορισμένη έκδοση της DB5 δε θα πάρει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις