”Σχέδιο Τιτάνας” ονομάζεται το project που αναμένεται να απασχολήσει τα επόμενα χρόνια, με τον Τιμ Κουκ της Apple να φιλοδοξεί να ”κερδίσει” την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και στον τομέα ”αυτοκίνητο”. Το όχημα που σχεδιάζει η εταιρεία πρόκειται για καινοτομία στην τεχνολογία, έχοντας για λογότυπο το γνωστό σε όλους δαγκωμένο μήλο. Άλλωστε, η εταιρεία της Apple διαθέτει τόσο την ρευστότητα και τα τεχνολογικά μέσα, όσο και την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινού τα τελευταία χρόνια, έχοντας εισχωρήσει και επιτύχει στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Η παραγωγή των εν λόγω οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσει το 2024, αν και ορισμένες καθυστερήσεις που έχει επιβάλει η καραντίνα ενδέχεται να καθυστερήσουν το χρονοδιάγραμμα κατά περίπου ένα έτος. Πίσω από το μεγαλεπήβολο σχεδιασμό της κατασκευής του αυτοκινήτου βρίσκεται ο Doug Field, πρώην μηχανικός της Tesla, διατηρώντας μια ομάδα που μετρά 200 άτομα.

Βασικό χαρακτηριστικό του οχήματος που σχεδιάζει η Apple θα είναι το καινοτόμο σύστημα μπαταριών με εξαιρετική αυτονομία, το monocell. Πιο αναλυτικά, το σύστημα χαρακτηρίζεται από μια μοναδική μεγάλη κυψέλη, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα υπάρχοντα συστήματα, αλλά και μείωση του προβλεπόμενου κόστους. Τα υλικό που θα χρησιμοποιηθεί κατά την παραγωγή θα είναι το Φωσφορικό Σίδηρο Λιθίου (LiFePO 4) αντί για τα κλασικά ιόντα Λιθίου, αποβλέποντας σε μείωση της θερμοκρασίας.

Το αυτοκίνητο της Apple θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης LIDAR, το οποίο θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με εξωτερικό προμηθευτή. Η εταιρεία από την πλευρά της έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή συστήματος αισθητήρων. Η Apple όρισε ως υπεύθυνο του τμήματος αυτόνομης οδήγησης τον John Giannandrea, ο οποίος κατέχει και τον ρόλο του επικεφαλής του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας.

Σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν, το αυτοκίνητο της Apple αναμένεται να είναι ηλεκτρικό και αυτόνομο. Επιπλέον, η επίσημη παρουσίασή του δεν αναμένεται πριν το έτος 2021, αν το επιτρέψει ο κορονοϊός και οι συνθήκες που επικρατούν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις