Έπειτα από την  επιτυχία και την ολοκλήρωση της διαδικασίας προ-παραγγελίας του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 “la Prima” cabrio που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο Μιλάνο, η γκάμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles επεκτείνεται με την περιορισμένης παραγωγής 500 “la Prima” hatchback.

Η νέα έκδοση συνδυάζει ιδανικά την απόλυτη έκφραση της φιλικότητας προς το περιβάλλον με το θρυλικό σχεδιασμό του μοντέλου. Διατηρώντας τα στοιχεία που έχουν κάνει την οικογένεια 500 εξαιρετικά αναγνωρίσιμη, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση έρχεται να ανατρέψει για ακόμα μια φορά τα δεδομένα, αφού οι κανόνες και οι νομοθεσίες δεν είναι αρκετές για μια πραγματική επανάσταση.

Όπως στην μεταπολεμική περίοδο όπου το πρώτο 500 του 1957 προσέφερε τη χαρά της αυτοκίνησης στο ευρύ κοινό, το νέο ηλεκτρικό 500 έρχεται να προσφέρει μια νέα διάσταση, αλλά και προσωπικότητα στην ηλεκτροκίνηση και στις αστικές μετακινήσεις.

Τα χαρακτηριστικά του νέου ηλεκτρικού 500 “la Prima” hatchback

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται, του νέου ηλεκτρικού 500 “la Prima” hatchback αποτελεί η γυάλινη πανοραμική οροφή , ένα πραγματικό «παράθυρο προς τον ουρανό» που προσφέρει ένα εξαιρετικά φωτεινό εσωτερικό. Το πίσω μέρος διαθέτει πλέον μια κλασσική 3η πόρτα για το χώρο αποσκευών, καθώς και ένα νέο σπόιλερ για ακόμα καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Διαθέσιμοι είναι τρεις χρωματισμοί με έμπνευση από το περιβάλλον: Ocean Green (πέρλα), με έμπνευση από τη θάλασσα, Mineral Grey (μεταλλικό), με έμπνευση από τη γη και Celestial Blue (τριών επιστρώσεων), με έμπνευση από τον ουρανό.

Ο σχεδιασμός του νέου ηλεκτρικού 500 “la Prima” hatchback

Η διάσημη σιλουέτα του αυτοκινήτου τονίζεται από το προφίλ της καμπίνας και τη χαρακτηριστική κλίση του πίσω μέρος που αποτελεί μοναδικό γνώρισμα του 500. Η ευρύχωρη καμπίνα, αποτέλεσμα και του έξυπνου σχεδιασμού της οροφής- οδήγησε στην εφαρμογή ενός μεγαλύτερου πίσω σπόιλερ που συμβάλει στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, στην αύξηση της αυτονομίας και βέβαια στην ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση.

Η πόρτα του χώρου αποσκευών έχει μεγαλύτερη καμπυλότητα προσφέροντας αυξημένη ευρυχωρία. Παράλληλα διατηρεί τις καθαρές γραμμές που κάνουν το αυτοκίνητο ιδιαίτερα κομψό. Το τμήμα πάνω από το χώρο για την πινακίδα κυκλοφορίας φιλοξενεί μια επιφάνεια χρωμίου, καθώς και το νέο λογότυπο της FIAT. Μια τελευταία λεπτομέρεια είναι οι οριζόντιες γραμμές που συνεχίζουν μέχρι τα φωτιστικά σώματα ενισχύοντας το οπτικό πλάτος του αυτοκινήτου.

Ξεκινάει από 18.970 ευρώ 

Να σημειώσουμε πως προσφέρει τρία αμαξώματα στις ίδιες διαστάσεις, hatchback, cabrio και 3+1 (στην πλευρά του συνοδηγού έχει μια επιπλέον πόρτα για πιο εύκολη πρόσβαση στις πίσω θέσεις). Οι τιμές του Fiat 500e ξεκινούν από τα 18.970 ευρώ με το όφελος της κρατικής επιδότησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και απόσυρση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις