Τα αυτοκίνητα θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE).  Οι Γερμανοί δηλώνουν πως η εξέλιξη θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες και το μόνo που απομένει να είναι η έγκριση των κινεζικών αρχών καθώς οι υπογραφές όπως βλέπετε κάτω έχουν ήδη πέσει.

«Η σχέση μας με την FAW εμβαθύνει και υπόσχεται μια νέα εποχή μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση για την Audi, που ευελπιστούμε να εξελιχθεί σε νέα «χρυσή δεκαετία» για την τόσο σημαντική κινεζική αγορά», δήλωσε ο CEO της Audi Κίνας, Werner Eichhorn.

Η πλατφόρμα PPE είναι διαφορετική από την J1, πάνω στην οποία κατασκευάζονται η Porsche Taycan και το  Audi e-tron GT που δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά. Το μοντέλο που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στη νέα πλατφόρμα, θα είναι μια άλλη Porsche: η ηλεκτρική Macan, που την περιμένουμε να κυκλοφορήσει το 2022. Η Audi ανακοινώνει πως το πρώτο δικό της ηλεκτρικό μοντέλο, που θα κατασκευάζεται στην Κίνα, θα παρουσιαστεί μέχρι το 2024.

Προς το παρόν όμως, παραμένει άγνωστο ποιο θα είναι αυτό. Με δεδομένο πάντως πως οι Γερμανοί σχεδιάζουν ηλεκτρικές εκδόσεις μέχρι και για τα μοντέλα RS, δεν αποκλείεται να δούμε κάποιο σπορ AUDI αυτοκίνητο MADE IN CHINA

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις