Το διθέσιο roadster μοντέλο Crimea, φέτος έφτασε στο στάδιο της παραγωγής και θα ξεκινήσει να διατίθεται προς πώληση. Στη Ρωσία, οι τιμές του θα κυμαίνονται μεταξύ 5.500 και 8.900 ευρώ και θα είναι το φθηνότερο σπορ αυτοκίνητο που θα μπορεί να αγοράσει κάποιος.

Το εγχείρημα ξεκίνησαν φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Bauman Moscow State Technical της Ρωσίας, που θέλησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα διθέσιο roadster.

Εξωτερικά το Crimea είναι όμορφο και θυμίζει κάπως τα miata ης mazda. Δεν προκύπτει (ευτυχώς) ότι η βάση του προέρχεται από το Lada Granta. Μάλιστα, το πρωτότυπο Crimea ήταν κατασκευασμένο εξολοκλήρου από Ρωσικά τμήματα και προφανώς έτσι θα συνεχίσει, προκειμένου να κρατηθεί χαμηλά το κόστος παραγωγής. Μόνο ο κινητήρας πιθανώς θα προέρχεται από Lada στα 1600 κυβικά

Από μοντέλο της Lada προέρχονταν και το εσωτερικό του πρωτότυπου Crimea και ειδικότερα το Kalina.  Σίγουρα το αυτοκίνητο παραγωγής θα φέρει αλλαγές για να πιάσει αυτές τις τιμές και να γίνει προσιτό οικονομικά στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις