Απενεργοποιήστε το όχημά σας και ρυθμίστε το πολύμετρο σας για να ελέγξετε τα βολτ συνεχούς ρεύματος. Συνδέστε το σκούρο καλώδιο του στον αρνητικό ακροδέκτη και το κόκκινο καλώδιο στο θετικό ακροδέκτη. Αναλύστε. Μια σταθερή μπαταρία οχήματος θα διαρρέει 12,45 βολτ ή υψηλότερα, οπότε αν το πολύμετρό σας δείχνει αυτό ή κάτι παραπάνω, είστε σε καλή κατάσταση.

Πώς θα επιλέξω μια μπαταρία;

  • Στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή μιας μπαταρίας.
  • Μπαταρίες/Μη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.
  • Προσβασιμότητα του χώρου.
  • Πλαίσιο Τάση λειτουργίας.
  • Θερμοκρασία εργασίας.
  • Όριο της μπαταρίας – Ισχύς και ενέργεια.
  • Χημεία μπαταρίας.
  • Κόστος μπαταρίας.

Πώς να παρακολουθείτε την κατάσταση της μπαταρίας

Η γνώση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας μοιάζει με τη γνώση του μέτρου του καυσίμου στο ρεζερβουάρ σας: πρόκειται για δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πραγματική γαλήνη όσο και για ασφάλεια. Για να προσπαθήσετε να μην εγκαταλειφθεί με μια άδεια μπαταρία, απαιτείται ακριβής παρατήρηση της συστοιχίας μπαταριών.

Απεικόνιση των τύπων μπαταριών από www.antallaktikaonline.gr

Υπάρχουν διάφοροι τύποι μπαταριών στα αυτοκίνητα

Μπαταρίες ελέγχου, φωτισμού και ανάφλεξης (SLI):

Μια μπαταρία SLI έχει σύντομο κύκλο φόρτισης. Αυτό είναι η ιδανική ευκαιρία για τη φόρτιση της μπαταρίας και στη συνέχεια η αποδέσμευση είναι πραγματικά μικρότερη.Αυτό το είδος μπαταρίας μπορεί να μεταφέρει ενέργεια σε σύντομες χρονικές εκρήξεις, όπως ο κινητήρας της μίζας ενός οχήματος που γυρίζει.
Οι μπαταρίες SLI αποτελούνται από 6 γαλβανικές κυψέλες τοποθετημένες σε ένα σχέδιο διάταξης που σχηματίζει ένα πλαίσιο και δίνει 12 βολτ.Κάθε κυψέλη δίνει 2,1 βολτ για να δώσει μια συνολική απόδοση περίπου 12,6 βολτ σε πλήρη φόρτιση.

Μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion):

Αυτή είναι πιθανότατα η πιο υποτιμημένη μπαταρία του μέρους, καθώς χρησιμοποιείται γενικά στα PHEV και είναι κάπως ακριβότερη από την παραδοσιακή μπαταρία μολύβδου-οξέος.

Η μπαταρία σωματιδίων λιθίου έχει γίνει γνωστή τα προηγούμενα χρόνια. Τα νέα υβριδικά οχήματα και τα ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιούν μια μπαταρία σωματιδίων λιθίου.

Μπαταρίες μολύβδου-οξέος:

Αυτές είναι οι μπαταρίες με την ελάχιστη δυνατή υποστήριξη.Σε αντίθεση με άλλες μπαταρίες Οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος είναι σταθερές, επομένως δεν μπορούν να ρυθμιστούν. Αυτές οι μπαταρίες πρέπει να αντικατασταθούν. Οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος λειτουργούν επίσης σε σύντομες εκρήξεις για να δώσουν χωρητικότητα στον κινητήρα εκκίνησης.

Μπαταρίες ιόντων λιθίου (Li-ion) είναι πολύ δημοφιλές και γνωστό στις μέρες μας και είναι κατάλληλο για τα περισσότερα οχήματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις