Αυτές τις μέρες οι ουρές στα πλυντήρια αυτοκινήτων είναι ατελείωτες και λόγω της πίεσης που έχουν οι εργαζόμενοι τα 12 ευρώ που μεσοσταθμικά θα πληρώσετε δεν θα φέρουν το απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Το αυτοκίνητο σας πιθανότατα έχει γίνει «χάλια» καθώς όσο και να ξεπλύνεις τα πόδια και τα παπούτσια σου μετά τη θάλασσα, όσες πετσέτες και να βάλεις στα καθίσματα, το αυτοκίνητο θα βρωμίσει και θα γεμίσει αλμύρα οπότε θα χρειάζεται σύντομα καθάρισμα. Πριν πιάσεις τον κουβά με το σφουγγάρι, καλό θα ήταν να ρίξεις νερό με λάστιχο υπό φυσιολογική πίεση όμως, για να το ξεπλύνεις, προκειμένου το τρίψιμο και οι κόκκοι της άμμου να μη γδάρουν το σμάλτο του χρώματος σου. Εάν δεν έχεις λάστιχο ρίξε λίγο νερό με τον κουβά.

Κάνε το σωστό σαπούνισμα με κουβά, απορρυπαντικό και σφουγγάρι και δες το να λάμπει! Ομοιόμορφες κινήσεις και μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά τα τζάμια και τους υαλοκαθαριστήρες καθώς εκεί επικάθονται σκόνες και άλατα. Και μην ξεχνάτε. Όποια εργασία και αν κάνετε πάντα με φειδώ το νερό!

Μεγάλη προσοχή στο κάτω μέρος

Όταν τελειώσεις με το εξωτερικό για να προχωρήσεις στο εσωτερικό απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή. Το θαλασσινό αλάτι διαβρώνει τα μεταλλικά μέρη, οπότε θα πρέπει να το διώξεις άμεσα. Ρίξε νερό με λάστιχο και προσπάθησε να το σαπουνίσεις όσο μπορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δώσε σε όλο το μήκος της εξάτμισης του κινητήρα για να μην σκουριάσει.

Πως φεύγει αποτελεσματικά η άμμος 

Με την ηλεκτρική σκούπα, και όχι με το σκουπάκι. Η απορροφητική της δύναμη θα τραβήξει κάθε κόκκο άμμου από πατάκια, καθίσματα και πλαστικά καμπίνας. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις εσοχές. Εάν τα καθίσματα σου είναι υφασμάτινα μπορείς να κάνεις απαλά με ελάχιστο νερό και σαπούνι ένα πλύσιμο για να φύγει το αλάτι.

Εάν έχεις δέρμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά καθαριστικά και φυσικά τα προϊόντα φροντίδας και ενυδάτωσης δέρματος. Το αλάτι είναι δύσκολος αντίπαλος και δεν θα πρέπει να μείνει για καιρό πάνω στο δέρμα γιατί θα το αφυδατώσει, θα το ξεθωριάσει και θα δημιουργήσει σταδιακά ρωγμές όπου αργά ή γρήγορα θα το καταστρέψουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις