Στο «Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ» που οργανώνει η Ελληνική Κοινότητας Μελβούρνης, το Σαββατοκύριακο, παρουσία του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι ‘Αμποτ και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας, συμβολικά η ομογένεια θα καλωσορίσει με τον πιο ένθερμο τρόπο στις τάξεις της, τις χιλιάδες των Ελλήνων νεομεταναστών που έφτασαν τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια η ομογένεια της Αυστραλίας ανανεώθηκε και μεγάλωσε. Λόγω της κρίσης στην Ελλάδα χιλιάδες Έλληνες, στην πλειονότητά τους νέοι, πήραν τη σκληρή απόφαση να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία.

Έτσι, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ της Λόνσντεϊλ», θα καλωσορίζει συμβολικά τους νεοφερμένους σε μια εκδήλωση που αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω από 100.000 κόσμο. Μάλιστα, η Κοινότητα τούς παραχώρησε και χώρο στο περίπτερό της για να προβάλουν τις δραστηριότητές τους.

Παράλληλα, η Κοινότητα, όπως είπε ο πρόεδρός της, Βασίλης Παπαστεργιάδης, θα προωθήσει και άλλες πρωτοβουλίες για τους νεομετανάστες και θα θέσει και σχετικά αιτήματα τόσο στον Ομοσπονδιακό πρωθυπουργό Τόνι ‘Αμποτ όσο και στον πολιτειακό πρωθυπουργό, Ντένις Νάφθαϊν που θα παραστούν στην επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ το Σάββατο.

Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων στο κέντρο της Μελβούρνης, που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης εκεί που κτίζεται το 15ώοροφο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, θα δώσει δωρεάν συναυλίες και ο Κώστας Μακεδόνας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις