Το default είναι ένα σημείο τομής. Ένας τόπος σύζευξης τάσεων και ρευμάτων της σύγχρονης αστικής κουλτούρας όπου νέοι καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο, έρχονται σε επαφή, ανταλλάσσουν ιδέες και συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό πείραμα μέσα από την παρουσίαση των έργων τους. Η αρχιτεκτονική, η μουσική, η κινούμενη εικόνα, η φωτογραφία, η γραφιστική συνυπάρχουν χωρικά και χρονικά, δημιουργώντας μια σειρά αυτοτελών ‘επεισοδίων’.

Φέτος, και σε συνεργασία με το δισκοπωλείο Habeat records, το δεύτερο πλέον κεφάλαιο του default θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο κεντρικότερο σημείο των Αθηνών – την πλατεία Ομονοίας – φιλοξενούμενο σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα των παλιών τυπογραφείων του περιοδικού Ρομάντσο. Οι 22 καλλιτέχνες που συμμετέχουν, θα παρουσιάσουν μια πολύπλευρη οπτικοακουστική εμπειρία μέσα από εκθέσεις, προβολές και παραστάσεις, άρτια συνοδευόμενες από σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο.

Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς και για πρώτη φορά στην Ελλάδα αναλαμβάνει μία εμβληματική μορφή της House σκηνής, ο μουσικός παραγωγός Dj Qu από το New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών. Μαζί του οι εγχώριοι και βασικοί συντελεστές του default (Bu$$, i:Diom) και του Habeat Records (Mackenzie & Miltiades).

Dj Qu

O Ramon Quezada γνωστός ως Dj Qu γεννημένος στο New Jersey της Αμερικής, ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘90 ως resident των γνωστών House Dance Conference club nights της Νέας Υόρκης όπου τράβηξε την προσοχή του ιδρυτή της δισκογραφικής Underground Quality, Jus-Ed. Aπό το 2005 διατηρεί τη δική του δισκογραφική εταιρεία Strength Music και συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου με τις κυκλοφορίες του, στην underground ηλεκτρονική μουσική. Έχοντας ήδη παίξει σε clubs όπως το Fabric του Λονδίνου, το Tape Club και το Panorama Bar του Βερολίνου, έρχεται για μία και μοναδική εμφάνιση στο Ρομάντσο.

Links
http://www.discogs.com/artist/834158-DJ-Qu
http://www.residentadvisor.net/dj/djqu
https://soundcloud.com/djqu-strength-music

Bu$$ // Bliq / default
https://soundcloud.com/bliq

i:Diom // default
http://soundcloud.com/i-diom

Mackenzie // Habeat records
https://soundcloud.com/mackenzee

Miltiades // Nous
https://soundcloud.com/miltiades

Art Exhibition //
Projection Space

…………………………………………………………………………………………..

Alexandros Mavropoulos // video // photography
http://alexmavros.blogspot.gr

Eva Papamargariti // video
http://evapapamargariti.tumblr.com

Alexandra Papagianni // architect // animator
http://alexpapag.weebly.com

Katerina Koutsogianni // architect
http://www.flickr.com/photos/koutsogianni/

Laskaris Asterios & Christos // painting / performance
http://www.laskaris-art.com

Exhibition Space
…………………………………………………………………………………………………………….

MaM // photography
http://maryaletramaruga.tumblr.com

Arko // mosaic
https://www.facebook.com/pages/Arko-mosaics/686106998071178?fref=ts

Blaqk // painting
http://blaqk2.tumblr.com

Akira Mushi // fashion designer // video
www.akriramushi.com

James Enox // drawing
http://jamesenox.com

Dimitris Baboulis // ink drawing
http://dimitrisbaboulis.tumblr.com

Thanos Klonaris // drawing
http://thanosklonaris.blogspot.gr

Christos Mihailidis // drawing

Kuh | Swop | Topotheque
www.topotheque.com

MáKy.YáZi // installation
by Maria Zisopoulou & Yannis Kyriazos

Kardaras Nick // photography
www.facebook.com/kardaras.nick

Urban Documents // performance
http://www.urbandocuments.blogspot.gr

…………………………………………………………………………………………………………….

Habeat Records

Με έτος ίδρυσης το 2010, το δισκοπωλείο που ακούει στο όνομα “Habeat records” έχει αφήσει το δικό του μοναδικό στίγμα στην αστική μουσική κουλτούρα των Αθηνών. Καταφέρνοντας να υλοποιήσει μια πρωτότυπη ιδέα, τον Μάρτιο του 2012 η ομάδα του Habeat δημιουργεί έναν μικρό, φιλόξενο και open-minded χώρο στην οδό Θεμιστοκλέους των Εξαρχείων. Δίνοντας στο κοινό της την ευκαιρία να εξερευνήσει την ηλεκτρονική μουσική σε όλο της το εύρος, για περισσότερο από ένα χρόνο, το Habeat παρουσίασε καλλιτέχνες από διάφορα σημεία του κόσμου. Υποστηρίζοντας παράλληλα την Ελληνική ηλεκτρονική μουσική σκηνή λειτούργησε και ως φορέας ανάδειξης σειράς εγχώριων καλλιτεχνών και δισκογραφικών εταιριών προβάλλοντας της δουλειές τους μέσα από συχνά dj sets και live podcasts.

Με προσοχή στη λεπτομέρεια, απέραντη αγάπη για την μουσική και το βινύλιο, καθώς και ένα αξιοσημείωτο fan-base, το Habeat διευρύνεται μεταφέροντας από το 2014 την έδρα του στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε έναν άρτιο, υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής χώρο στον δεύτερο όροφο της οδού Παλλάδος 21 στην περιοχή του Ψυρρή. Στόχος, η δημιουργία ενός πολυχώρου ικανού, τόσο για να εξυπηρετήσει το απαιτητικό κοινό που απαρτίζει το ρεύμα της strictly vinyl κουλτούρας, όσο και για να φιλοξενήσει πολιτισμικές εκδηλώσεις και δρώμενα λειτουργώντας ως ένα ξεχωριστό project space. Με πυρήνα την ηλεκτρονική μουσική, με μια μοναδική συλλογή νέων κυκλοφοριών και second hand, αλλά και με ένα εντυπωσιακό lineup καλλιτεχνών – η παρουσίαση των οποίων θα ανακοινώνετε σταδιακά κατά τι διάρκεια του χρόνου – η ομάδα του Habeat Records σκοπεύει να κάνει για ακόμα μια χρονιά αισθητή την παρουσία της.

Links
www.habeatrecords.com
www.facebook.com/habeatrecordstore

Πληροφορίες
…………………………………………………………………………………………………………….

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου
Έναρξη 20.00
Είσοδος: 8.00€

ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, Αθήνα

Τιμή Ποτού / 6.00€
Τιμή Μπύρας / 3.50€

http://www.default.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις