Με τη Χρυσή Αρκτο της 64ης Μπερινάλε βραβεύθηκε η ταινία “Bai Ri Yan Huo” (Μαύρο Κάρβουνο, Λεπτός Πάγος) του κινέζου σκηνοθέτη Ντιάο Γινάν.

Με την Αργυρή Αρκτο σκηνοθεσίας βραβεύθηκε στην 64η Μπερλινάλε ο Aμερικανός Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για την ταινία “Boyhood”.

Με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής τιμήθηκε ο Αμερικανός Ουές Αντερσον για την ταινία “The Grand Budapest Hotel”.

Την Αργυρή Αρκτο Aνδρικής Eρμηνείας απέσπασε ο Κινέζος Λιάο Φαν, ενώ με την Αργυρή Αρκτο της Γυναικείας Ερμηνείας τιμήθηκε η Γιαπωνέζα Χάρου Κουρόκι.

Aπό ελληνικής πλευράς είχαμε ακόμη μια διάκριση. Tην απονομή του βραβείου της Οικουμενικής Επιτροπής στην ελληνική ταινία “Στο Σπίτι” του Αθανάσιου Καρανικόλα ανακοίνωσε το Σάββατο η διοργάνωση του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (Berlinale), λίγο πριν την ανακοίνωση των μεγάλων βραβείων.

Η ταινία προβλήθηκε στο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ, Φόρουμ του Ανεξάρτητου Κινηματογράφου.

Το φίλμ πραγματεύεται την ιστορία της Νάντιας, μια Γεωργιανής που ζει μαζί με μια οικογένεια που αποτελείται από τη σύζυγο, το σύζυγο και τη μικρή τους κόρη σε ένα σπίτι στα Δικαστικά του Μαραθώνα, με θέα τη θάλασσα.

Η ταινία αποτελεί μια συμπαραγωγή Ελλάδας και Γερμανίας (SHPN3 και Oxymoron Films). Πρωταγωνιστούν η Μαρία Καλλιμάνη, η Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Γιάννης Τσορτέκης, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, η Αλεξία Καλτσίκη, ο Νίκος Γεωργάκης και η μικρή πρωτοεμφανιζόμενη Ζωή Ασημάκη.

To βραβείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας κριτικών (FIPRESCI) για την καλύτερη ταινία του διαγωνιστικού τμήματος του φεστιβάλ απονεμήθηκε την Παρασκευή στην ταινία “Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς” του Αλέν Ρενέ.

Σχετικά Άρθρα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις