Εκδήλωση-συναυλία με χρώμα, ήχο, ποίηση και μουσική της Ελλάδας, σ’ ένα συμβολικό αμερικανικό χώρο αντάμωσης πολιτισμών, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της 58ης Συνόδου της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς των Γυναικών.

Την εκδήλωση θα διοργανώσει την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και θα συμμετάσχει η ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η Βάσω Κόλλια, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 58η Σύνοδο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για το Καθεστώς των Γυναικών, που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, από 10 έως 21 Μαρτίου, σε μήνυμά της για την εκδήλωση αναφέρει ότι «ανακαλύπτοντας την Ελλάδα μέσα από την Τέχνη, είναι πάντα ένα δελεαστικό ταξίδι. Οι πηγές έμπνευσης, αναρίθμητες: η μυθολογία, η ιστορία, ο πολιτισμός, ο θαυμαστός φυσικός πλούτος».

Η κ.Κόλλια επισημαίνει, ότι «η καταξιωμένη ερμηνεύτρια ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη θα μας προσφέρει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, με μελοποιημένη ποίηση και κάποιους από τους πιο αγαπημένους στίχους, που έντυσαν με τη μουσική τους Έλληνες συνθέτες παγκόσμιας αναγνώρισης. Όμως, η αισθητική ικανοποίηση είναι μόνον η αφορμή. Πίσω από τον σαγηνευτικό λυρισμό και το ιδεατό, ανακαλύπτει κανείς την αλήθεια ενός μοναδικού τόπου, που οριοθετεί το δαντελωτό, εκθαμβωτικό γαλάζιο της Μεσογείου. Εκεί, που οι άνθρωποι μοιράζονται μια καθημερινότητα σκληρής δουλειάς, διατηρώντας την αισιοδοξία τους και συνδυάζοντας επιμονή, ευθύτητα και μια ανεπιτήδευτη εξωστρέφεια».

Αναφερόμενη στη σύνοδο του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων σημειώνει, ότι «η νέα δέσμευση της παγκόσμιας κοινότητας για την αναπτυξιακή πολιτική πέραν του 2015, όπως θα εκφράσουν οι νέοι, Βιώσιμοι Αναπτυξιακοί Στόχοι, αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να αναβιώσει αυτό το πρώτο ουμανιστικό ήθος, να αποκτήσει νέα δύναμη και επίκαιρο νόημα. Από την πλευρά μας και στο πεδίο των αρμοδιοτήτων μου, θα παραμείνουμε στις επάλξεις, προωθώντας την ισότητα ανάμεσα στα φύλα, ενδυναμώνοντας τις γυναίκες σε ένα παρόν γεμάτο προκλήσεις, αλλά με επίγνωση, ότι βρίσκεται μπροστά μας ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον».

Τέλος, η ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη στο δικό της μήνυμα επισημαίνει, ότι «στην τέχνη της μουσικής, το σώμα και η ψυχή σηκώνουν μεγάλο βάρος. Το τραγούδι βάζει φτερά. Νοιώθω πολύ τυχερή που μπορώ και εκφράζομαι μέσα από αυτό. Νοιώθω υπερήφανη που είμαι Ελληνίδα και που διαφημίζω την χώρα μου μέσα από την ποίηση και τα τραγούδια, μεταφέροντας τον πολιτισμό και το αίσθημα, την συνείδηση, τον τρόπο ζωής και έκφρασης, τη χαρά, την λύπη και την ευαισθησία, το φως, το χρώμα και οξυγόνο της καρδιάς μας».

Καταλήγοντας, η κ. Πρωτοψάλτη αναφέρει: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μού πρόσφερε την ευκαιρία μέσα από την ποίηση και τα τραγούδια να προβάλω τη χώρα μας, και τον ΕΟΤ που έδωσε δυναμικά το παρόν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις