Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής διορίζεται νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, έπειτα από απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου.

«Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και μέχρι τώρα αντιπρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ» διορίζεται στη θέση του προέδρου, αφού «όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος πρόεδρος, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα, που τότε ξεκινούσε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο πολιτισμού.

Ο νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σμαραγδής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τον διορισμό του τα εξής: «Αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του υπουργού πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου, να μεταπηδήσω από την θέση του αντιπροέδρου στην θέση του προέδρου, για τον επιπρόσθετο λόγο και επιθυμία του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη, που εκτιμώ και μας συνδέουν πολλά. Όπως έπραξα σαν αντιπρόεδρος έτσι και τώρα από την θέση του προέδρου, δηλώνω πως στην διάρκεια της θητείας μου, δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να προβληθεί κανένα δικό μου έργο στο Φεστιβάλ και θα το υπηρετήσω εντελώς άμισθα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις