Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ της ActionAid «Countries for sale?» για το πώς οι πλούσιες χώρες και μεγάλες εταιρείες εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τον πλούτο της Αφρικής δίνοντας ως παράδειγμα τη Μοζαμβίκη, θα προβληθεί στο Μικρόκοσμο την Πέμπτη 3 Απριλίου στις 8.15 μ.μ.

Μετά την προβολή θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δύο από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, ακτιβιστές από τη Μοζαμβίκη που έρχονται αντιμέτωποι με μεγάλες εταιρείες για να υπερασπιστούν τη γη τους.

Γυρισμένο σε μια από τις πιο όμορφες χώρες της Αφρικής, τη Μοζαμβίκη, το ντοκιμαντέρ «Countries for sale?» της ActionAid αποτυπώνει τις προσπάθειες των ανθρώπων να κρατήσουν τη γη τους έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες που συνεργάζονται με την τοπική κυβέρνηση για να αποκτήσουν ξένη γη με ελάχιστα χρήματα.

Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε πώς οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες καταστρέφουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Έλληνες και Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν στην κάμερα δίνοντας τη δική τους οπτική για ένα θέμα που ελάχιστοι γνωρίζουν στην Ευρώπη.

Τα λόγια των πρωταγωνιστών εναλλάσσονται με τα μαγευτικά τοπία ενός επίγειου παραδείσου που συγκινούν και προβληματίζουν μαζί, ενώ ο γρήγορος ρυθμός και τα εντυπωσιακά πλάνα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Η παραγωγή του «Countries for sale?» είναι της Whatever Productions και η σκηνοθεσία του Γιώργου Γκιουλή.

Η προβολή είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Απριλίου στις 8.15 μ.μ. στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο, Συγγρού 106, κοντά στο μετρό Συγγρού – Φιξ. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Για κράτηση θέσεων τηλεφωνήστε στο 801 11 900 800.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις