Την Κυριακή 6 Απριλίου, «Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μια μέρα» στο πλαίσιο της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας «Let’s Do It». Πρόκειται για την εντονότερα αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς, με συμμετοχή 7 εκατομμυρίων εθελοντών από 96 χώρες, η οποία φιλοξενείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα.

Η 6η Απριλίου είναι η ημέρα της κοινής δράσης για την Ελλάδα. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του εθελοντικού φορέα «Ώρα για Δράση» έθεσε υπό την αιγίδα του την πρωτοβουλία προσωπικής συμμετοχής χιλιάδων πολιτών που συμβάλλουν στον καθαρισμό, μέσα σε μια μέρα, των πόλεών τους, των γειτονιών, των πάρκων, των δασών, των παραλιών.

Στόχος είναι να προβληθεί ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας, για το φυσικό και αστικό περιβάλλον, με βασικό σκοπό να ενεργοποιηθούν πολίτες και φορείς, και μέσα από τη συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων, σχολείων, δήμων, υπηρεσιών, επιχειρήσεων, να «καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο ημέρα» αντιδρώντας σε επιβεβλημένα καταναλωτικά πρότυπα, αλλάζοντας νοοτροπία και συνήθειες.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν κληθεί οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών σε όλη τη χώρα, με το διακριτό και διακεκριμένο τους ρόλο στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, να συνεργαστούν με τους διοργανωτές και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχία της καμπάνιας, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα, εμπνέοντας χιλιάδες εθελοντές σε ολόκληρη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις