Με τον παραδοσιακό πολεμικό χορό “χάκα” των Μαορί έγιναν δεκτοί σήμερα στο Ουέλινγκτον της Νέας Ζηλανδίας ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ, πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον, και ο οκτώ μηνών γιός τους πρίγκιπας Γεώργιος.

Ο δούκας και η δούκισσα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή υποδοχή τους, επισημαίνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και η δούκισσα στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με έναν από τους ημίγυμνους Μαορί με τα παραδοσιακά Μαορί τατουάζ στους μηρούς του.

Κατά την υποδοχή τους, η μπάντα έπαιξε τον εθνικό ύμνο της Βρετανίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιθεώρησε μία στρατιωτική τιμητική φρουρά.

Η Κέιτ φορούσε ένα κόκκινο παλτό με μία καρφίτσα με το εθνόσημο της Νέας Ζηλανδίας
– ασημένια φύλλα φτέρης – την οποία είχε λάβει ως δώρο η βασίλισσα Ελισάβετ κατά την περιοδεία της στη Νέα Ζηλανδία το 1953-1954, και ένα κόκκινο καπέλο.

Αύριο, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα έχουν ελεύθερη την ημέρα για να ξεκουραστούν προτού ξεκινήσουν τις επισκέψεις τους ανά τη χώρα.

Η οικογένεια θα παραμείνει στη Νέα Ζηλανδία μέχρι τις 16 Απριλίου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αυστραλία μέχρι τις 25 Απριλίου.