Η Εθνική Βιβλιοθήκη Αυστραλίας, στην Καμπέρα, χωρίς καμία απολύτως αντίρρηση, δέχτηκε το επίσημο αίτημα της κυβέρνησης της Ινδίας για την επιστροφή του μπρούτζινου αγαλματιδίου The Dancing Shiva.

Εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης, δήλωσε ότι το εν λόγω αντικείμενο αξίας 5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ και ηλικίας ενός αιώνα, είχε ανατεθεί στη φροντίδα της αυστραλιανής κυβέρνησης, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου περί Κινητής Πολιτιστικής Παράδοσης της Αυστραλίας.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η Εθνική Πινακοθήκη Ν.Ν. Ουαλίας, δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα της κυβέρνησης της Ινδίας για την επιστροφή του πέτρινου αγάλματος της Shiva, αξίας 300.000 δολαρίων.

Σημειώνεται ότι και τα δύο αντικείμενα είχαν αποσυρθεί από την έκθεση από τον περασμένο μήνα, αφότου δηλαδή η ινδική κυβέρνηση ζήτησε την επιστροφή τους. Είχαν περιθώριο, τόσο η Εθνική Πινακοθήκη Αυστραλίας, όσο και εκείνη της Ν.Ν.Ουαλίας, να διεκδικήσουν νομικά τα αντικείμενα μέχρι την 26η Απριλίου. Δεν το έπραξαν, αφήνοντας, εντούτοις, περιθώριο στην αυστραλιανή κυβέρνηση να το πράξει αν επιθυμεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις