«Χωρίς περικοπές και εκπτώσεις στον ήχο», ο Παντελής Θαλασσινός συνεχίζει τις εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου, εκεί όπου τον συναντά το κοινό, παρέα με την τραγουδίστρια Νανά Μπινοπούλου και τους υπόλοιπους μουσικούς, για τα επόμενα Σάββατα του Μαΐου, 17 και 24. Όπως και ο ίδιος αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Είμαστε 11 άνθρωποι επιτελείο, γι΄ αυτό ρίχνουμε τις δικές μας απαιτήσεις για να βγαίνουμε και να παίζουμε όλοι μαζί».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια αγαπημένα από όλη τη δισκογραφία του, ενώ θα ακουστούν ανέκδοτα κομμάτια και μάλιστα ένα από αυτά, όπως αποκαλύπτει δεν έχει παιχτεί ποτέ. «Πάντοτε στα live μου παίζω και κάτι καινούριο», λέει ο τραγουδιστής.

Για την ιδιαίτερη σχέση που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με το κοινό του, μιλά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο γνωστός μουσικός: «Θεωρώ ότι όταν υπάρχει μια συνεχής επαφή με το κοινό σε κάνει να είσαι κι εσύ πιο «εντάξει» προς αυτή την επαφή, σε αυτή την «κρυφή συμφωνία», με το κοινό σου. Να προσπαθείς δηλαδή να βγάζεις πάντα καινούρια πράγματα, να στέκεσαι πάντα στο ύψος των απαιτήσεων που έχει το κοινό σου. Η ανταμοιβή όλων αυτών είναι όταν βλέπεις ξανά και ξανά να έρχεται ο κόσμος να σε ακούσει. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ακούσει καινούρια πράγματα γι’ αυτό και εμείς δεν πρέπει να μηρυκάζουμε και να αναμασάμε τα ίδια πράγματα. Πρέπει να δίνουμε ιδέες στον κόσμο».

Μεγαλύτερη ευθύνη ως μουσικός αισθάνεται αυτή την περίοδο, ο Παντελής Θαλασσινός, καθώς, όπως εξηγεί: «Ο κόσμος δεν έχει πια την ίδια δυνατότητα να βγει όπως έβγαινε να διασκεδάσει. Το να βγει κάποιος δύο ή τρεις φορές το μήνα είναι πλέον πολυτέλεια. Έτσι επικεντρώνει το ενδιαφέρον σε αυτό που πραγματικά θέλει να πάει και άρα κάνει μια επιλογή. Ακριβώς επειδή ξέρουμε ότι το κοινό είναι πιο επιλεκτικό, η δική μας ευθύνη είναι πιο μεγάλη στο ότι επιλέγει να ακούσει το δικό σου πρόγραμμα, έναντι των άλλων που ενδέχεται να είναι και καλύτερα…»

Ενάντια στην κρίση και με ορμητήριο πάντα το δημιουργικό του ταλέντο, ο Παντελής Θαλασσινός κυκλοφόρησε δύο νέους δίσκους μέσα στο 2013 και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στη συνέντευξή του: «Πέρα από τη δημιουργία, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο αυτό τον καιρό. Μπορεί πρώτα να μην είχαμε τον χρόνο να δημιουργήσουμε… Τώρα έχουμε πολύ χρόνο να δημιουργήσουμε. Τέτοιες περιόδους κάθεσαι και κάνεις αυτό που σου επιτρέπει η εποχή».

«Τη δισκογραφία την κάνω αναγκαστικά, γι΄ αυτούς που θέλουν να έχουν ένα cd με καινούρια τραγούδια σε καλό ήχο. Πρέπει όμως να ματώσεις εσύ ο ίδιος γιατί πλέον οι δισκογραφικές δεν κάνουν τέτοιες «θυσίες», να βγάλουν νέες παραγωγές. Αναγκάζεσαι έτσι για να υπάρχει η δισκογραφία σου, να την κάνεις εσύ ο ίδιος.» Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης εδώ και χρόνια αναλαμβάνει ο ίδιος προσωπικά τη διανομή των δίσκων του.

Τη θέση του, για το πώς βλέπει να εξελίσσονται τα πράγματα στον χώρο της μουσικής εξηγεί ο γνωστός καλλιτέχνης: «Δυστυχώς όλη η πολιτική κατάσταση τείνει και μας προτρέπει να ψάχνουμε μέσα στα σκουπίδια. Ωστόσο πιστεύω ότι τα πράγματα στην τέχνη θα φτιάξουν, γιατί ο καθένας όταν ψάχνει μέσα στα σκουπίδια, και βρίσκει ένα διαμάντι, ένα πολύτιμο πράγμα, θα το μαζέψει…»

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας νέος καλλιτέχνης, εξηγεί: «Οι άνθρωποι που πλήττονται αυτή τη στιγμή στον χώρο της μουσικής είναι αυτοί που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν τη δουλειά τους. Ναι υπάρχει και το ίντερνετ, όμως η προώθηση της δουλειάς είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι αμέτρητες οι πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην μπορεί το κοινό να τις περάσει από κόσκινο. Έτσι ο καθένας βολιδοσκοπείται και από μέτρια πράγματα και κακά πράγματα.

Και συμπληρώνει, δίνοντας και μια συμβουλή στα νέα παιδιά που αγαπούν τη μουσική: «Σε νέους καλλιτέχνες πάντα έλεγα να φτιάχνουν γκρουπ και ορχήστρες, να παίζουν σε μικρούς χώρους. Η μουσική είναι πολύ όμορφη όταν έχεις παρέα και παίζεις. Οι νέοι δημιουργοί μπορούν να την επικοινωνήσουν μέσα από ορχήστρες και μέσα από τους φίλους τους.»

Κλείνοντας τον ρωτήσαμε ποιο είναι αυτή τη στιγμή το αγαπημένο του τραγούδι κ εκείνος απάντησε: «Είχα την τύχη να μου δίνουν στίχους, άνθρωποι που με άφηναν πάντα με ανοιχτό το στόμα, όπως ο Ηλίας Κατσούλης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Θοδωρής Γκούρης, ο Βαγγέλης Βελόνιας και άλλοι πάρα πολλοί. Συναισθηματικά όμως αυτή τη στιγμή έχω κολλήσει με ένα τραγούδι που λέγεται «Ο τόπος» σε στίχους του Ηλία Κατσούλη και μουσική δική μου, που σε πρώτη εκτέλεση το ερμήνευσε η Κατερίνα Παπαδοπούλου. Ο στίχος τα λέει όλα: «Εκεί που η γη τελειώνει και αρχίζει ο ουρανός, αυτός ο τόπος μόνο δεν είναι κανενός…»

Ο Παντελής Θαλασσινός θα βρίσκεται στο Σταυρό του Νότου για ακόμη δύο Σάββατα 17 και 24 Μαΐου, ενώ έχει ήδη προγραμματίσει συναυλίες για το καλοκαίρι, μεταξύ αυτών και μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις