Σειρά εκδηλώσεων σε όλα τα ιόνια νησιά, έχει προγραμματιστεί για σήμερα 21 Μαΐου, για τον εορτασμό της 150ης επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Θα τελεσθούν επίσημες δοξολογίες, παρουσία των τοπικών αιρετών και θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις σε κεντρικούς δρόμους των νησιών.

Στην Κέρκυρα βρίσκεται και ο Βρετανός πρέσβης Τζον Κίτμερ, εκπροσωπώντας τη Βρετανία.

«Είναι μεγάλη μου χαρά να επισκέπτομαι και πάλι στην Κέρκυρα, εκπροσωπώντας το Ηνωμένο Βασίλειο στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης εκατό πενήντα χρόνων από την ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα. Το πέρασμα των Ιονίων Νήσων από την βρετανική προστασία και η ένωσή τους με την Ελλάδα έγινε σε πνεύμα διαλόγου και διαπραγματεύσεων, χωρίς πολιτικές ή στρατιωτικές διαμάχες. Αυτή η εγκαρδιότητα συνέχισε να αποτελεί χαρακτηριστικό των σχέσεων της Βρετανίας με τα Επτάνησα. Οι ισχυροί δεσμοί που μας συνδέουν αποτυπώνονται στην βρετανική κληρονομιά στα νησιά και στην αγάπη που δείχνουν τόσοι πολλοί Βρετανοί που ταξιδεύουν ή εγκαθίστανται εδώ, για τα Επτάνησα και τους ανθρώπους τους» δήλωσε ο κ. Κίτμερ, με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί.

Ο Βρετανός πρέσβης μίλησε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η βρετανική πρεσβεία, στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στα Ανάκτορα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου καθώς και σε εκδήλωση της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας, με θέμα «150 χρόνια μετά: οι ελληνο-βρετανικές σχέσεις σήμερα». Ο Τζον Κίτμερ, σήμερα , θα συμμετέχει στις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τοπικός βουλευτής Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα δώσει το «παρών» σε όλες τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα του Ιονίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις