Μια μεγάλη γιορτή του ελληνισμού φιλοδοξεί να αποτελέσει το ανοιχτό φεστιβάλ “Ελλάδα Παντού”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου και θα “απλωθεί” στην Ελλάδα, τη Φιλανδία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Περού και την Αυστραλία.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εκδηλώσεις με μουσική, χορό, προβολή ντοκιμαντέρ, βιβλία, εικαστικές τέχνες, συζητήσεις, παιχνίδια για μικρά και μεγάλα παιδιά, ελληνική γαστρονομία και έχει ως στόχο να προβληθεί ο πολιτισμός, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Ελλάδας στα πέρατα της γης.

Θεσμικοί, ιδιωτικοί, συλλογικοί και δημόσιοι φορείς, πρωτοβουλίες πολιτών, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, καθώς και ομάδες αλληλέγγυες και εθελοντικές ομάδες συνεργάζονται για πρώτη φορά, με συντονιστή την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Ελλάδα Παντού”(www.elladapantou.info), για να δώσουν ένα μήνυμα πως τώρα, στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, οι Έλληνες χτίζουν γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας.

Το φεστιβάλ θα καλυφθεί μέσα από διαδικτυακό ραδιοφωνικό μαραθώνιο, με συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις, τον οποίο θα συντονίσει από την Πιερία ο “Ποδηλάτης του Κόσμου”, Γρηγόρης Βερροιώτης, ο οποίος ταξιδεύει χρόνια με το ποδήλατό του, που είναι και φορητό ραδιοφωνικό στούντιο.

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Ελλάδα Παντού” θεσμοθετήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας για οικονομικά ασθενέστερους και την προώθηση της συνεταιριστικής λογικής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις